Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή αλληλεγγύης από φαντάρους

«Δεν πάει ούτε μήνας από τη στιγμή που ορκιστήκαμε "πίστη και υπακοή", "άνευ αντιλογίας" μάλιστα, "στο σύνταγμα, στους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους". Μπροστά ωστόσο σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε απλά να σιωπήσουμε». Μ' αυτά τα λόγια ξεκινούν την επιστολή τους, φαντάροι της 2008 Δ ΕΣΣΟ του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων της Καλαμάτας. Οι φαντάροι εξηγούν ότι δεν μπορούν να σιωπήσουν:

«Γιατί πίσω από το χέρι του ειδικού φρουρού που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο δε βρίσκεται τίποτε άλλο, παρά "νόμοι και ψηφίσματα του κράτους", που έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια, είτε με πράσινη είτε με μπλε διακυβέρνηση, σε αύξηση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Γιατί όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες από τους ανωτέρους μας - είτε επίσημα σε έκτακτα προσκλητήρια που γίνονται γι' αυτόν το λόγο, είτε ανεπίσημα - περί αναγκαιότητας να είναι ο στρατός έτοιμος να επέμβει ενάντια στον «εχθρό λαό» που διαδηλώνει αν μας ζητηθεί, δεν μπορούν παρά να μας θυμίζουν μαύρες εποχές και να συναντούνε την κάθετη εναντίωσή μας. Δε δεχόμαστε έναν τέτοιο ρόλο του στρατού, ούτε σήμερα, ούτε ποτέ!

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ποια θα είναι η θέση μας μόλις απολυθούμε και ξαναβρεθούμε με πολιτικά: Θα είναι στο πλάι όσων αγωνίζονται σήμερα ενάντια στην κρατική καταστολή, θα είναι στο πλάι όσων παλεύουν σήμερα, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, για τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, κόντρα στα σχέδια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε μορφή μαζικής, οργανωμένης, περιφρουρημένης δράσης του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Αγωνιστείτε - φωνάξτε και για εμάς αδέρφια. Σας Ακούμε!», καταλήγουν στην επιστολή τους οι φαντάροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ