Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με πλαίσιο που πατάει στις σύγχρονες ανάγκες τους

Αγωνιστικό πρόγραμμα στις σχολές, συλλαλητήρια την Πέμπτη και συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Στη βάση της πρότασης πάλης που καταθέτει η Πανσπουδαστική ΚΣ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συσπειρώνονται σύλλογοι με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων (υπάρχουν ήδη πέντε σχετικές αποφάσεις, ενώ για σήμερα έχουν οριστεί πολύ περισσότερες συνελεύσεις), αλλά και πλήθος επιτροπών αγώνα, επιτροπών ετών και εξαμήνων. Στη βάση αυτού του πλαισίου εξάλλου, βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη βδομάδα χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα και ανάλογο αγωνιστικό σχεδιασμό βάζουν για την τρέχουσα βδομάδα:

  • Κλείνουν τις σχολές μέχρι τις 19 Δεκέμβρη
  • Κάνουν συγκέντρωση - συλλαλητήριο μαζί με τα Συντονιστικά των μαθητών την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια (και ανάλογα ορίζουν τα ραντεβού τους και σε άλλες πόλεις)
  • Συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια για την Αθήνα και αναλόγως σε άλλες πόλεις.

Φοιτητές και σπουδαστές παίρνουν αποφάσεις και συσπειρώνονται στο πλαίσιο που λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους, που καταγγέλλει απερίφραστα την κρατική καταστολή, αλλά και τους τυχοδιωκτισμούς που δίνουν πάτημα για να χτυπηθεί το μαζικό κίνημα, ενώ προτάσσουν ένα διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στα πλαίσια που κυκλοφορούν στις σχολές «αβαντάροντας» τη λογική μιας «καλύτερης διαχείρισης» και «ανακύκλωσης» των προβλημάτων τους. Λένε χαρακτηριστικά:

«Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή από αστυνομικό (...) Είναι άμεση συνέπεια της πολιτικής που με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου οπλίζει, εκπαιδεύει και προσανατολίζει τις δυνάμεις ασφαλείας και καταστολής ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα (...) Απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες (...) Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αυτονόητες, πασιφανείς. Δε μας πείθει η υποκρισία που μιλάει για «άπλετο φως», καθώς τα έχουμε ξανακούσει χωρίς αντίκρισμα (...) Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς εργάτες στο βωμό του κέρδους τους (...) Καταγγέλλουμε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια να ταυτιστεί το κίνημα των μαθητών και των φοιτητών με τους κουκουλοφόρους (...) Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν την πάλη, την αγανάκτησή μας και τους αγώνες που αποφασίζουμε, οι διάφοροι προβοκατόρικοι μηχανισμοί των κουκουλοφόρων για να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, στην καταστολή και στο χτύπημα του ασύλου (...) Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε και να αναστείλουμε τους αγώνες μας».

Και συνεχίζουν τονίζοντας και ξεκαθαρίζοντας: «Κάνουμε την αγανάκτηση και την οργή μας δύναμη ρήξης και ανατροπής! Την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία! Αντιπαλεύουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της Μπολόνια και της ΕΕ, την οδηγία για τα ΚΕΣ που προωθεί να γίνουν τα ΑΕΙ - ΤΕΙ παραμάγαζα των πολυεθνικών, το νέο κρατικό προϋπολογισμό που δίνει ψίχουλα για την Παιδεία, για να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η ιδιωτικοποίηση και η λειτουργία των ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα συγγράμματα για τη διδασκαλία σε όλους δωρεάν και να μην εφαρμοστεί η κάρτα συγγραμμάτων του νόμου - πλαισίου. Απαιτούμε μισθούς, ασφάλιση, ωράριο, δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και των οικογενειών μας. Να μην περάσει η οδηγία για τις 70 ώρες δουλειάς που ψηφίστηκε στην ευρωβουλή από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ