Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αποφασιστικά, μαζικά, μαχητικά!
  • Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και δεκάδων άλλων πόλεων
  • Προκλητική επίδειξη αδιαλλαξίας από την κυβέρνηση

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Ξεκινάει από τις πηγές της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, της ΕΕ όπου βάζουν οι κυβερνήσεις τις υπογραφές τους...

Περνάει μέσα από την αγανάκτηση του δασκάλου που δεν αντέχει άλλο τον εμπαιγμό, που διαλέγει το δρόμο του αγώνα. Απεργεί. Αντέχει. Για το εισόδημα και για το σχολειό. Για κείνον, για τα παιδιά του, για τους μαθητές του.

Διακλαδώνεται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκεί που θέλουν να υποβαθμίσουν την επιστήμη σε ευτελή επίπεδα, να την κάνουν υπηρέτη των ιμπεριαλιστών.

Γίνεται χείμαρρος ορμητικός στους μαθητές, που στην αυγή της ζωής τους, βλέπουν μπροστά και δηλώνουν τραγουδώντας: «Μια ζωή την έχουμε και θα την κερδίσουμε. Θέλουμε να μάθουμε. Θέλουμε να ζήσουμε».

Βαθαίνει στα γιαπιά, τα εργοστάσια, τα γραφεία, που σίγησαν, έβαλαν λουκέτο σήμερα για τη μόρφωση των παιδιών τους, για το μέλλον της τάξης τους.

Ολοι συναντήθηκαν χτες στους δρόμους του αγώνα, σ' ένα πραγματικά πολύ μεγάλο συλλαλητήριο. Δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές και κυρίως... ένας χείμαρρος μαθητών. Τραβούν μπροστά. Δηλώνουν: Συνεχίζουμε!

Από την Ομόνοια και τα Χαυτεία, στο Σύνταγμα, το συλλαλητήριο για την Παιδεία συντάραξε την Αθήνα. Από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι δεν κουράστηκαν να περπατάνε, δεν κουράστηκαν να φωνάζουν, να διαδηλώνουν για τις ανάγκες τους, για τις ανάγκες του λαού.

Και συνεχίζουν. Εδωσαν ήδη το νέο αγωνιστικό ραντεβού την επόμενη Τετάρτη, 18 Οκτώβρη. Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές θα βγουν και πάλι στους δρόμους, για όλα όσα τους αξίζουν, για όλα όσα τους ανήκουν.

Και μαζί με την Αθήνα, όλη η Ελλάδα, απ' άκρη σ' άκρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ