Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αγωνιστικός πυρετός παντού

Αυτή η πολιτική δε θα περάσει, βροντοφώναξαν μαζί χιλιάδες δάσκαλοι - μαθητές - εργαζόμενοι

Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Χιλιάδες μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μαζί με τους δασκάλους, τους καθηγητές και άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ μαθητές έκλεισαν τα σχολεία και κατέβηκαν στους δρόμους και σε πολλές άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία από το Αγαλμα Βενιζέλου έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο, οι μαθητές κατακλύζουν την Εγνατία οδό από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Καταιγισμός από συνθήματα, αιτήματα, χειροκροτήματα και φωνές. Αγωνιστικός πυρετός επικρατεί παντού. Μαθητές, ο ένας μετά τον άλλον, πετάγονται πίσω από τα πανό και δηλώνουν στους συντάκτες του «Ρ»: «Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πραγματοποιηθούν οι όροι που έχουμε θέσει». «Δεν υποχωρούμε». «Συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των φοιτητών και των εκπαιδευτικών». «Παλεύουμε για δωρεάν Παιδεία». «Θέλουμε μια Παιδεία που θα είναι καλύτερη για το αύριο. Λέμε όχι στην Παιδεία που θα είναι δέσμια για τους μαθητές»... «Δε φοβόμαστε, δεν μπορούν να μας κάνουν ό,τι θέλουν. Σήμερα ο διευθυντής μας κανόνισε χωρίς να το ζητήσουμε να μας πάνε εκδρομή. Εμείς δεν πήγαμε. Είμαστε εδώ»!

Η συγκέντρωση ξεκινά και οι χιλιάδες μαθητές με μπροστάρη το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Νομού Θεσσαλονίκης, που γράφει «Σχολείο, που να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει», τραγουδούν: «Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι/ στους δρόμους ξανά μαζί με το λαό/συμπαραστάτης και δύναμή μας το Συντονιστικό»!

Φωνάζουν με όλη τους τη δύναμη τα συνθήματα για δημόσια δωρεάν Παιδεία, για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για να φύγουν οι εταιρίες από τα σχολεία. «Δε θα περάσει!», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία», «Μαθητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά». Εξω από το αμερικανικό προξενείο οι μαθητές ρίχνουν βροχή τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Φοιτητές, εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Εξω από τα σχολεία οι πολυεθνικές. Μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές» και τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια ακολουθούν.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Νομού Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι 38 σχολεία στο νομό είναι σε κατάληψη και από πολύ περισσότερα κατέβηκαν στους δρόμους. Σε κατάληψη είναι το 80% των σχολείων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου και πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα. Μαζικά μαθητικά συλλαλητήρια έγιναν επίσης σε Σέρρες και Καστοριά. Κλειστά τα σχολεία και στην Πτολεμαΐδα, ενώ μαθητικό συλλαλητήριο έγινε προχτές και στην Κοζάνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες μαθητές φώναξαν: «Το σχολείο που εξοντώνει θα το αλλάξουμε!» (2019-11-05 00:00:00.0)
Μαζική η παρουσία των μαθητών (2011-10-06 00:00:00.0)
Μαχητικά συλλαλητήρια παντού (2006-11-04 00:00:00.0)
"Η θέλησή μας βράχος" (1999-03-19 00:00:00.0)
Ανυποχώρητος συντονισμένος αγώνας (1998-12-08 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (1998-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ