Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να συνεχιστούν, να κλιμακωθούν

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για τα χτεσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Παιδεία:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Παιδεία που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, με κοινό χαρακτηριστικό τη μαζική και ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών.

Η πάλη των μαθητών, των δασκάλων και καθηγητών, των φοιτητών, των γονέων φέρνει στο προσκήνιο το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα για Δωρεάν αποκλειστικά Δημόσια Ενιαία Λαϊκή Παιδεία, για να έχουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας το στοιχειώδες δικαίωμα σήμερα στη μόρφωση, και αύριο στην εργασία με σύγχρονα δικαιώματα. Αποκαλύπτει το πραγματικό αντιδραστικό περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων - αναπροσαρμογών που απαιτεί το κεφάλαιο και προωθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τα σημερινά συλλαλητήρια αποδεικνύουν πως οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στο χώρο της Παιδείας πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν. Αυτή είναι η απάντηση και στην κυβερνητική αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να προσθέσουν και τη δική τους φωνή στα αιτήματα των νέων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Να βρεθούν δίπλα τους. Να στηρίξουν τα αιτήματα και τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις κυβερνητικές απειλές και τα κατασταλτικά σχέδια και προθέσεις, απαιτώντας να καταργηθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.

Να γίνουν τα αιτήματα και η πάλη για την Παιδεία κριτήριο ψήφου και στις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ