Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στη γραμμή της πρόκλησης

Αντιδραστικό παραλήρημα της Μ. Γιαννάκου. Βλέπει ...οικοδόμους στις καταλήψεις των σχολείων και θεωρεί «φασιστική συμπεριφορά» τις αντιδράσεις στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Απώλεια ψυχραιμίας και σημάδια πανικού παρουσιάζει η αντίδραση της κυβέρνησης στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Πίσω από την επίδειξη αδιαλλαξίας και πυγμής, αρχίζει να γίνεται ορατή η αυξανόμενη ανησυχία της, καθώς οι κινητοποιήσεις όχι μόνο δεν εκφυλίζονται, όπως περίμενε και διέδιδε από τις πρώτες μέρες, αλλά διαρκώς διογκώνονται. Η μέχρι τώρα επιχείρηση να πλήξει τις κινητοποιήσεις έχει αποδώσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρόκειται να κάνει πίσω» και επιστρατεύει όλα τα μέσα, μεταξύ των οποίων και τη γελοία θεωρία περί υποκινούμενων καταλήψεων.

Στην πρώτη γραμμή, η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, η οποία, θορυβημένη από τα χθεσινά ογκώδη συλλαλητήρια, προχώρησε σε επίθεση κατά πάντων (μαθητών, φοιτητών, δασκάλων, κ.ο.κ.), αφήνοντας να διαφανούν τα «αισθήματά» της, αλλά κυρίως οι επικίνδυνες αντιλήψεις της για τις κινητοποιήσεις.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η υπουργός, ούτε λίγο - ούτε πολύ, χαρακτήρισε ...φασιστική συμπεριφορά τις αντιδράσεις στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που ανοίγει το δρόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, λέγοντας: «Και τι θέλετε να γίνει; Να κλείσει η Βουλή, να απειλείται η πλειοψηφία και η Δημοκρατία; Αυτά είναι φασιστική συμπεριφορά»(!). Την ίδια στιγμή, ψευδόμενη για μια ακόμα φορά, υποστήριξε ότι οι καταλήψεις αφορούν το 5% των σχολείων και γίνονται από «κάνα δυο καθηγητές, τέσσερις πέντε οικοδόμους και πέντε έξι μαθητές»(!).

Τέλος, η υπουργός επέμεινε ότι η «κυβέρνηση δεν κάνει πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ