Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών»

Στο πλάι των χιλιάδων μαθητών που αγωνίζονται και ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης των κινητοποιήσεών τους δηλώνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

«Το αγωνιστικό ΟΧΙ των μαθητών σήμερα έρχεται ως συνέχεια των αγώνων του μαθητικού κινήματος. Συναντά την πολύχρονη πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος. Αποτελεί συνέχεια των αγώνων του μαθητικού κινήματος. Αποτελεί συνέχεια των αγώνων του λαού μας. Η απαίτηση ήταν και είναι μία: "Παιδεία που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει", "Παιδεία προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου"», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Χαιρετίζουμε τα παιδιά των εργατών και των εργατριών, τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, που μάχονται ενάντια στην πολιτική και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και στην πολιτική των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τα προγράμματα και η δράση τους υποκλίνονται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που ως αυριανοί εργαζόμενοι παλεύουν για τα συμφέροντα των γονιών τους και των καταπιεζόμενων στρωμάτων του λαού μας», αναφέρει.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του έθεσε στην πρώτη γραμμή της πάλης αιτήματα για τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Παιδεία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων». Και καλεί τους νέους εργάτες και τις νέες εργάτριες μέσα απ' τα σωματεία τους, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους μαθητές. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους μαθητές και εργαζόμενες μαθήτριες να οργανωθούν στα σωματεία τους και να ακολουθήσουν πορεία ταξικής πάλης και ανυπακοής!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ