Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους δρόμους για την Παιδεία στις 3 Νοέμβρη

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και σπουδαστές συμμετέχουν στα συλλαλητήρια

Ο αγώνας για μια Παιδεία σε όφελος των πραγματικών σύγχρονων αναγκών του λαού αποτελεί μονόδρομο όσο συνεχίζεται η πολιτική που θέλει την εκπαίδευση ιδιωτικοποιημένη, ταξική και υποταγμένη στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Επόμενος σταθμός για μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενους αποτελούν τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Παρασκευή 3 Νοέμβρη. Για μια ακόμα φορά, θα διεκδικήσουν πραγματικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, αύξηση των δαπανών για αυτήν από τον κρατικό προϋπολογισμό, Παιδεία που να μορφώνει όχι να εξοντώνει, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, εμμένει στην πολιτική που υπαγορεύεται από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο για μια Παιδεία εμπόρευμα, για ένα σχολείο και πανεπιστήμιο μέσα στο οποίο θα αλωνίζουν οι επιχειρήσεις για να καθορίζουν το περιεχόμενο σύμφωνα με τις πρόσκαιρες ανάγκες τους για αύξηση της κερδοφορίας τους.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί τους μαθητές το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν στις 3 Νοέμβρη, 24ωρη απεργία και συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που για την Αθήνα έχει προγραμματιστεί στο Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία και στις 9 Νοέμβρη με συλλαλητήρια. Οι καθηγητές συμμετέχουν με στάσεις εργασίας στις κινητοποιήσεις στις 3 και 9 Νοέμβρη.

Στάση εργασίας στις ίδιες ημερομηνίες, από τις 11.30 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας, αποφάσισε τελικά χτες και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης», για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 3 Νοέμβρη.

Φοιτητές - σπουδαστές

Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει επίσης, πάνω από δέκα φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα και ακόμα πέντε σπουδαστικοί σύλλογοι.

Από αυτούς, οι σύλλογοι: Μαθηματικού, Πληροφορικής, Γεωπονικής, Παντείου, Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) και Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) ΤΕΙ Πειραιά, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) και Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας, προτάσσουν ως αιτήματα αιχμής των κινητοποιήσεων σε αυτήν τη φάση να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος (να μη συζητηθεί καν η αναθεώρηση) και να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο.

Για τους φοιτητές και σπουδαστές οι τωρινές κινητοποιήσεις αποτελούν συνέχεια αυτών που ξετυλίχτηκαν στις αρχές του καλοκαιριού και είχαν ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση της κυβέρνησης αναφορικά με τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο που πρότεινε για την ανώτατη εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ