Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αντιδραστική απόφαση για δημιουργία ιδιωτικών σχολείων

Την ίδια στιγμή που οι μαθητικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ενώ μεθαύριο Παρασκευή, διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, η Εκκλησία της Ελλάδος με μια προκλητική απόφαση που «βάζει πλάτες» στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, προχωρά στη δημιουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Συγκεκριμένα, χτες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας πήρε αυτή την απόφαση μετά από πρόταση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Μάλιστα, η ΔΙΣ συνέστησε επιτροπή για τη διερεύνηση της δυνατότητας να υλοποιηθεί η πιο πάνω πρόταση, αρχικά στη Θεσσαλονίκη. Είναι φανερό ότι με την απόφαση αυτή η Εκκλησία όχι μόνο στηρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει έναν ακόμα μηχανισμό ιδεολογικής προπαγάνδας στον τομέα της εκπαίδευσης. Επιπροσθέτως, εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού για να εξασφαλίσει πελατεία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος ανέφερε «ως φυσικό και επόμενο βήμα, τη δημιουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, δεδομένου ότι η Εκκλησία έχει ήδη παιδικούς σταθμούς». Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η εκκλησία να προχωρήσει και στη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων ενόψει και της αναθεώρησης του άρθρου 16...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ