Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αλήθεια για τις αποφάσεις του Αμστερνταμ

Το ΚΚΕ με ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, σήμερα στις 7μμ στον Περισσό, ανοίγει το φάκελο ενημέρωσης για τα αποτελέσματα της Διακυβερνητικής

Πρώτο και μοναδικό το ΚΚΕ, για μια ακόμα φορά, όπως έκανε με την περιβόητη Συνθήκη του Μάαστριχτ πριν μερικά χρόνια, ανοίγει τώρα τη συζήτηση για την ενημέρωση σχετικά με τη Διακυβερνητική του Αμστερνταμ. Η ΚΕ του ΚΚΕ με την εκδήλωση - συζήτηση, που οργανώνεται σήμερα στις 7μμ στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος στον Περισσό, με εισηγητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και με τις παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν από τους Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή (με θέμα "Διακυβερνητική και Συνθήκη Σένγκεν") και Γιάννη Θεωνά, ευρωβουλευτή του Κόμματος (με θέμα τα "Αποτελέσματα της Διακυβερνητικής"),ανοίγει το φάκελο ενημέρωσης για την Ευρώπη μετά το Αμστερνταμ και τη Διακυβερνητική, για το τι αλλάζει με το "Σύμφωνο Σταθερότητας" και τη Συμφωνία της Σένγκεν, για το ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη χώρα μας από τις αποφάσεις της Διακυβερνητικής στο Αμστερνταμ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θριαμβολογεί για "μεγάλη επιτυχία" σχετικά με τις αποφάσεις της Διακυβερνητικής του Αμστερνταμ, χωρίς ωστόσο ο κυβερνητικο-κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται... Η δημαγωγία περί μεγάλης επιτυχίας στη Διακυβερνητική συνοδεύεται από μεγαλύτερη προσπάθεια συσκότισης των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Για το τι συνεπάγεται το "Σύμφωνο Σταθερότητας" και η εφαρμογή, ταυτόχρονα σ' όλες τις χώρες της ΕΕ, της Συνθήκης Σένγκεν κουβέντα δε γίνεται, ενώ "δίνουν και παίρνουν" ισχυρισμοί για, δήθεν, αναγνώριση των συνόρων μας ή για "κοινωνική Ευρώπη" και... "Αριστερό Μάαστριχτ" κτλ.

Από την άλλη η ΝΔ προσπαθεί... να "συγκρατήσει" την κυβέρνηση, καλώντας τους αρμόδιους να σταματήσουν τις θριαμβολογίες για δήθεν "Αριστερό Μάαστριχτ" και "κοινωνική Ευρώπη" και να μη δημιουργούν προσδοκίες, αφού στην πραγματικότητα οι στόχοι του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ παραμένουν αναλλοίωτοι και δεν επιτρέπουν "χαλάρωση" της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια ώρα ο Συνασπισμός,προσεγγίζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ - ως εταίρος του στην Κεντροαριστερά - κάνει λόγο για "σημαντικά θετικά βήματα" στη Διακυβερνητική του Αμστερνταμ. Ομως θεωρεί υπερβολικές τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, γιατί - όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη του - δεν έγιναν όσα (περισσότερα) μπορούσαν... Μια ακόμα φορά, ψαρεύοντας στα "θολά νερά" το κόμμα αυτό, αντί να πάρει σαφή θέση για τις σχετικές αποφάσεις, απλώς προβάλλει: Δημοψήφισμα για τη Διακυβερνητική!

Μπροστά σ' αυτήν την επιχείρηση δημαγωγίας και συσκότισης που εξελίσσεται γύρω από όσα αποφασίστηκαν στη Διακυβερνητική του Αμστερνταμ, το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα δισταγμό, αποκάλυψε την αντιλαϊκή ουσία των αποφάσεων της Διακυβερνητικής και την αντιδραστική κατεύθυνση των νέων αποφάσεων που πάρθηκαν και προωθούνται σε βάρος των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης, με το λεγόμενο "Σύμφωνο Σταθερότητας" και την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν. Ταυτόχρονα επισήμανε το δημαγωγικό χαρακτήρα των ισχυρισμών για "αναγνώριση των συνόρων μας", των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα για "κοινωνική Ευρώπη" κλπ. Οπως και με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, για την ουσία της οποίας ενημέρωσε έγκαιρα τους εργαζόμενους, η ΚΕ του ΚΚΕ με ευθύνη προειδοποίησε τους εργαζόμενους, πριν τη Διακυβερνητική του Αμστερνταμ, πως δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα θετικό, καμιά ουσιαστική βελτίωση του Μάαστριχτ. Τώρα, την επόμενη της Διακυβερνητικής, πάλι μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε την ωμή πραγματικότητα, πως τα αποτελέσματα της Διακυβερνητικής προβλέπουν νέα δεσμά σε βάρος των εργαζομένων, των λαών της Ευρώπης. Για να φωτιστούν όλες οι πλευρές των όσων αποφασίστηκαν στη Διακυβερνητική του Αμστερνταμ και να ενημερωθούν πληρέστερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, η ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνει και τη σημερινή ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται και με τις δικές τους παρεμβάσεις να συμβάλουν στην καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ