Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Σύγχυση από έκρηξη ηφαιστείου

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Σύγχυση προκάλεσε μεταξύ των αρμοδίων αξιωματούχων του Μεξικού η έκρηξη του ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ. Σε μια βιαστικά οργανωμένη συνέντευξη Τύπου, στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας διέψευσαν ότι σήμαναν "κόκκινο συναγερμό", όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα από την τηλεόραση ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Τα ίδια στελέχη δήλωσαν ότι ο "κόκκινος συναγερμός" είχε γίνει "κίτρινος" από τη νύχτα της Δευτέρας, επειδή είχε μειωθεί η σεισμική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι ο "κόκκινος συναγερμός" είναι η υψηλότερη βαθμίδα προειδοποίησης για ηφαιστειακές εκρήξεις στο Μεξικό. Ωστόσο, η ηφαιστειακή σκόνη έχει αρχίσει να καλύπτει τους δρόμους και τα μέσα ενημέρωσης ειδοποιούν τους οδηγούς ότι το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και η ορατότητα περιορισμένη.

Το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού έκλεισε και αναβλήθηκαν περισσότερες από 40 πτήσεις, εκ των οποίων οι 30 εσωτερικές, γιατί δεν είναι σαφές τι βλάβες μπορεί να προκαλέσει η στάχτη στις τουρμπίνες των αεροπλάνων. Από τις πτήσεις του εξωτερικού αναβλήθηκαν εκείνες προς Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ