Τετάρτη 2 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Απελευθέρωση ομήρων από την ΕΤΑ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ.-

Δύο ομήρους απελευθέρωσε χτες η αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων, ΕΤΑ, ενώ λίγα λεπτά μετά την απελευθέρωση και του δεύτερου ομήρου, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα ως ύποπτα για τη συμμετοχή τους στην ΕΤΑ.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, η ΕΤΑ απελευθέρωσε τον δικηγόρο Κοσμέ Ντελκλό, μετά από 232 ημέρες αιχμαλωσίας. Τον περασμένο μήνα, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι η οικογένεια Ντελκλό, που έχει μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στην Ισπανία, είχε πληρώσει λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων στην οργάνωση, πληροφορίες όμως που διαψεύδει η αστυνομία. Ο Ντελκλό βρέθηκε δεμένος σε ένα δέντρο κοντά στο Μπιλμπάο, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα "EGIN", που πρόσκειται στην ΕΤΑ, με το οποίο δόθηκαν πληροφορίες για την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Λίγο αργότερα οι Βάσκοι αυτονομιστές απελευθέρωσαν και δεύτερο όμηρο, τον δεσμοφύλακα Χοσέ Αντόνιο Ορτέγα Λάρα, ο οποίος κρατιόταν από τους αυτονομιστές για 532 μέρες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία βρήκε τον Λάρα σε ένα μικρό δωμάτιο ενός εγκαταλειμμένου εργοστασίου στη βασκική πόλη, Μοντραγκόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ