Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποσχέσεις Τζουμάκα στους δασικούς

Με αόριστες υποσχέσεις και "θα" απάντησε στα αιτήματα των δασικών ο υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας, σε συνάντηση που είχαν, χτες το μεσημέρι, στο υπουργείο Γεωργίας.

Ο υπουργός Γεωργίας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των δασικών συνδικαλιστικών ενώσεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ότι η κυβέρνηση μετά από πρότασή του αποφάσισε να πληρώσει τους δασικούς για την υπερωριακή απασχόληση, αλλά ακόμα ψάχνει να βρει το αναγκαίο ποσό... Οσο για τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματα για τα οποία απεργούν οι δασικοί της χώρας, ο υπουργός "διαβεβαίωσε" ότι... "αποτελούν και επιδιώξεις του υπουργείου του". Για να τους "καθησυχάσει" και να τους πείσει να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, παρέπεμψε στο προωθούμενο δασοκτόνο νομοσχέδιο που σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή, στο οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνονται διατάξεις που αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους. Οπως είναι γνωστό, με συγκεκριμένο νομοσχέδιο που καταγγέλλεται και από τους δασικούς ως αντισυνταγματικό, ο Στ. Τζουμάκας προωθεί τη νομιμοποίηση των καταπατητών και την αλλαγή χρήσης δασικών εκτάσεων, την ανάκληση αποφάσεων για υποχρεωτική αναδάσωση καμένων εκτάσεων κλπ. Μ' αυτόν τον τρόπο ο υπουργός προσπαθεί να κάμψει και τις αντιδράσεις κατά του αντιδασικού νομοσχεδίου.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των δασικών χαρακτήρισαν τις χτεσινές υποσχέσεις του υπουργού Γεωργίας αόριστες και μη δεσμευτικές. Οι δασικοί, που έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την απεργία τους από την ερχόμενη Δευτέρα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν τις σχετικές προτάσεις Τζουμάκα και να αποφασίσουν τις παραπέρα κινήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ