Τρίτη 8 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εγκρίθηκε από το ΔΣ του Χρηματιστηρίου η συγχώνευση των εταιριών "Σιδενόρ" και "Ερλικον" με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Λόγω της συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρίας αυξήθηκε κατά περίπου 3,7 δισ. δρχ., ενώ και η νέα εταιρία που θα προκύψει θα αυξήσει το κεφάλαιό της εκδίδοντας 505.517 νέες μετοχές με τιμή διάθεσης 10.000 δρχ. η μια. Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ, εγκρίθηκε επίσης η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εισηγμένων εταιριών "Λαβιφάρμ" και "Μυτιληναίος".

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Ακόμα 4% αυξήθηκε το συνολικό καθαρό ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων φτάνοντας στο τέλος Ιούνη 1997 τα 5,43 τρισ. δρχ. περίπου. Από το ποσό αυτό, περίπου 5,1 τρισ. δρχ. αντιπροσωπεύουν επενδύσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια Σταθερού Εισοδήματος και Διαχείρισης Διαθεσίμων, το ενεργητικό των οποίων αυξήθηκε κατά 4,27%. Μεγάλη είναι επίσης η αύξηση του δείκτη καθαρού ενεργητικού των Αμοιβαίων Εξωτερικού (4,72%), ενώ, αντίθετα, κάμψη κατά 1,76%, οφειλόμενη στην πτωτική τάση των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο, σημειώθηκε στα Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, παρά την αύξηση του όγκου των κυκλοφορούντων μεριδίων τους, την άνοδο, δηλαδή, των επενδύσεων σε Αμοιβαία Κεφάλαια αυτής της κατηγορίας.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Στην κατάκτηση μεριδίου της τάξης του 10% της ασφαλιστικής αγοράς την προσεχή πενταετία στοχεύει η διοίκηση των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας. Οπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος των εταιριών "Αγροτική Ζωής" και "Αγροτική Ασφαλιστική" Τρ. Λυσιμάχου, άμεσοι στόχοι για το 1997 είναι η αύξηση της παραγωγής κατά 20% στις γενικές ασφάλειες και 40% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Τετραπλασιασμό κερδών πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του 1997 η"Πειραιώς Επενδυτική", σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, τα καθαρά κέρδη φτάνουν το πρώτο φετινό εξάμηνο τα 1,3 δισ. δρχ. έναντι 332 εκατ. δρχ. το πρώτο εξάμηνο του 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ