Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Πέρασε ... ελέω ΣΥΝ

Από τη σιγουριά της ...απουσίας του από το 1ο Θερινό Τμήμα της Βουλής, καταγγέλλει ο Πιπεργιάς

Κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους, μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανοχή του ΣΥΝ, ψηφίστηκε χτες στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για την εγκατάσταση βιομηχανικών επιχειρήσεων, που περιλάμβανε και άρθρα σχετικά με την έμμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μέσω της δημιουργίας θυγατρικών εταιριών της από ιδιώτες. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και το σύνολο των άρθρων του. Από την ψηφοφορία, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι από την ψήφιση του νομοσχεδίου απουσίασαν 10 κυβερνητικοί βουλευτές (και 3 της ΝΔ). Τελικά, βρέθηκαν 44 ψήφοι υπέρ και 40 κατά. Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα έκριναν οι 3 ψήφοι του ΣΥΝ, αφού οι βουλευτές του ψήφισαν "παρών".

Αντίθετος αν ...συμμετείχε

Για μεθοδεύσεις που οδηγούν στη "σαλαμοποίηση" της ΔΕΗ και, κατά συνέπεια, στην "εξυπηρέτηση σχεδίων ιδιωτικών συμφερόντων", κατηγορεί - εμμέσως πλην σαφώς - την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιπεργιάς.Με αφορμή τις δύο τροπολογίες (με βάση τις οποίες η ΔΕΗ θα μπορεί να ιδρύει θυγατρικές εταιρίες και να συμμετέχει η ίδια σε εταιρίες με συναφείς δραστηριότητες), που κατατέθηκαν ξαφνικά στη Βουλή από την υπουργό Ανάπτυξης και προκάλεσαν μπαράζ αντιδράσεων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιπεργιάς δημοσιοποίησε χτες γραπτή δήλωσή του, με την οποία:

  • Μέμφεται την κυβέρνηση ότι με τις επίμαχες τροπολογίες, που αφορούν στη ΔΕΗ, "είναι δυνατόν να υπάρξει "σαλαμοποίηση" των σκοπών και των στρατηγικών σχεδίων της επιχείρησης, με τελικό αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των σχεδίων ιδιωτικών συμφερόντων, που, όπως προέκυψε από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, δεν αποκλείεται και η πλειοψηφική συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο των επιχειρήσεων αυτών".
  • Δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος, με το να περάσει η ΔΕΗ ή οι θυγατρικές της επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο ιδιωτικών συμφερόντων και πως αν συμμετείχε στις εργασίες του Θερινού Τμήματος της Βουλής ..."θα καταψήφιζε" τις επίμαχες τροπολογίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ