Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Εξόντωσαν τον ηγέτη των εξτρεμιστών

ΑΛΓΕΡΙ.-

Τον αρχηγό της εξτρεμιστικής "Ενοπλης Ισλαμικής Ομάδας" κατάφεραν να εντοπίσουν και να σκοτώσουν οι αλγερινές αρχές ασφαλείας, όπως υποστηρίζουν μέλη της ΕΙΟ, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.Η είδηση της περικύκλωσης του 26χρονου Αντάρ Ζουαμπρί και πολλών συμπολεμιστών του σε ρωμαϊκή σήραγγα. κοντά στην πόλη Τιπάζα, 100 χλμ ανατολικά του Αλγερίου, κυκλοφόρησε, ήδη, από την Τετάρτη στις εφημερίδες "Λιμπερτέ", "Λα Τριμπούν" και "Ελ Ουατάν", ενώ χτες το ραδιόφωνο "Φρανς Ινφό" επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί θανάτου του Ζουαμπρί, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από μέλη της "Ενοπλης Ισλαμικής Ομάδας".

Εντούτοις, δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε ο ακριβής χρόνος της δολοφονίας του Ζουαμπρί, ενώ δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές.Από την πλευρά τους, οι αλγερινές αρχές απέφυγαν να σχολιάσουν την είδηση, τακτική που ακολουθούν γενικά όσον αφορά τις συγκρούσεις με τους εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή αγγλόφωνη εφημερίδα "Αλ Αχράμ", ο Αμπασί Μαντανί, πρώην ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο Ισλαμικής Σωτηρίας", που αφέθηκε πριν από λίγες μέρες ελεύθερος από τις αλγερινές φυλακές, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 του Οκτώβρη. Ο Μαντανί επαναλαμβάνει στη συνέντευξή του ότι αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς καμία δέσμευση προς την κυβέρνηση του Προέδρου στρατηγού Λιαμίν Ζερουάλ και αποφεύγει να σχολιάσει το γεγονός ότι, στις αρχές της βδομάδας, ο Αλγερινός υπουργός Εσωτερικών Μουσταφά Μπενμασούρ του συνέστησε "να μην αναμειχθεί στα πολιτικά δρώμενα".

Ο Μαντανί,που απέφυγε την αναφορά και στις φήμες που τον θέλουν να μηνύει τον υπουργό Εσωτερικών γι' αυτές του τις συστάσεις, πήρε αποστάσεις και από το "Μέτωπο Ισλαμικής Σωτηρίας",τονίζοντας ότι βασικός του στόχος είναι η λήξη της αιματοχυσίας στην Αλγερία και θα δώσει εξηγήσεις για τη στάση του μόνο στον εαυτό του και "στο Θεό". "Αν κάποιοι από το Μέτωπο θεωρούν ότι η απελευθέρωσή μου και η στάση μου αποτελεί προδοσία, με αφήνει αδιάφορο", είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ