Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαύρη προπαγάνδα

"Στην προκειμένη περίπτωση, η πληροφορία καταχωρήθηκε στο περιοδικό "Φορμπς" και αφορά τους καταλόγους των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας φιγουράρουν τα ονόματα του Φιντέλ Κάστρο και του Σαντάμ Χουσεϊν. Ο αγαπημένος ηγέτης των Κουβανών είναι κάτοχος του δέκα τοις εκατό της κουβανικής οικονομίας, με γερές επενδύσεις στη ζάχαρη και τη βιομηχανία νικελίου, συνολικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατασσόμενος δέκατος στη σειρά μετά τη Μεγαλειοτάτη".

Αυτά γράφει η κυριακάτικη "Καθημερινή" στην τελευταία της σελίδα, συνοδεύοντάς τα, μάλιστα, με τη φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο και ανάλογη του προαναφερόμενου κομματιού λεζάντα.

Βλέπετε, χτες άνοιξε στην Αβάνα τις πύλες του το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Χιλιάδες νέοι απ' όλο τον κόσμο βρίσκονται ήδη στην Αβάνα. Εκεί χτυπάει τις μέρες αυτές η καρδιά του παγκόσμιου προοδευτικού νεολαιίστικου κινήματος. Πρέπει, επομένως, να ενταθεί ο πολύμορφος και βρώμικος πόλεμος ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα και την ηγεσία της, πρώτα και κύρια ενάντια στον Φιντέλ Κάστρο. Ακόμη και με χοντροκομμένα, άθλια και ελεεινά ψέματα, σαν το προαναφερόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ