Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
(2ο) Θα 'σαι πάντα παρούσα

Από τους χαιρετισμούς των άλλων εκπροσώπων στην κηδεία της σ. Λούλας Λογαρά

Στον ύστατο χαιρετισμό από μέρους της ΠΕΑΕΑ ο Νίκος Καραντηνός,θέλησε να πει δυο λόγια, για τη συναγωνίστρια Λούλα, δυο λόγια αποχαιρετισμού στη συντρόφισσα που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα: "Η συντρόφισσα Λούλα Λογαρά αφήνει σε μας μια ζωή γιομάτη δράση, μια ζωή προσφοράς, όλη αφιερωμένη στον αγώνα για τη ζωή των εργαζομένων, μια ζωή που πολλά έπραξε για τη γυναίκα και την Εθνική Αντίσταση. Ακατάβλητη δραστήρια και πάντοτε όρθια αγωνίστηκε για τα μεγάλα, τα φωτεινά ιδανικά της γενιάς μας για μια Ελλάδα της ειρήνης, της προόδου, δημοκρατική, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική". Δεν "έφυγες", αγαπητή συντρόφισσα. Είσαι και θα 'σαι πάντα παρούσα μέσα στους αγώνες μας. Οπως είναι και θα 'ναι παρόντες και όλοι εκείνοι, που πορεύτηκαν στων Μπελογιάννηδων και της Ηλέκτρας τη στράτα, τα τελευταία λόγια του Νίκου Καραντηνού "σκεπάστηκαν" από δυνατό χειροκρότημα.

Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Λάζαρος Σορόπουλος θα πει: "Με το παράδειγμα της ζωής της, έδειξε πως στον αγώνα για το σοσιαλιστικό μέλλον της ανθρωπότητας, η ζωή όχι μόνο δεν ξοδεύεται, όχι μόνο δε σπαταλιέται, αλλά αντίθετα αποκτά νόημα και περιεχόμενο, τροφοδοτείται καθημερινά από αξίες και ιδανικά. Η ανιδιοτελής προσφορά της στο λαό και στο Κόμμα μας, μέσα σε όλες τις συνθήκες, ακόμη και στις ιδιαίτερα δύσκολες και σκληρές, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους κομμουνιστές, μας διαπαιδαγωγεί στο να κερδίζουμε και να υπερασπίζουμε το τίτλο του μέλους του τιμημένου Κόμματός μας. Στη μνήμη σου αγαπημένη μας συντρόφισσα θα υποκλινόμαστε πάντα με περηφάνια".

Ο Πέτρος Βαμβακάς,εκ μέρους της ΚΟ εμποροϋπαλλήλων του ΚΚΕ θυμήθηκε την τελευταία συνάντηση με τη συντρόφισσα. "Πριν ένα μήνα ήσουν παρούσα στη συνέλευση της οργάνωσης, το ίδιο δυναμική όπως κάθε φορά, μας δίδαξες για άλλη μια φορά ότι η συνέπεια είναι από τα βασικά μας όπλα για να παλεύουμε, εμείς τα παιδιά σου, όπως μας έλεγες. Σε ευγνωμονούμε για όλα αυτά που μας έδωσες. Το πάθος σου και η αποφασιστικότητά σου στον αγώνα θα αποτελούν φωτεινό μονοπάτι για το δικό μας αγωνιστικό αύριο".

Η Μαρία Κυριακίδου εκ μέρους του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών της περιόδου 1967 - '74, μιλώντας για τη Λούλα Λογαρά τόνισε: "Κέρδισες ακόμα και την αρρώστια και έδωσες παράταση στη ζωή σου, πάλεψες σκληρά, έμεινες όρθια και συνέχισες να προσφέρεις στον αγώνα για την πραγμάτωση των ιδανικών της γενιάς των Λαμπράκηδων, της γενιάς του πολυτεχνείου, της πρωτοπόρας σήμερα νεολαίας της ΚΝΕ, που ανοίγει δρόμους για ολόκληρη την ελληνική νεολαία για να υπάρχουν προοπτικές και για τις αυριανές γενιές".

Τέλος, ο Στ. Γαστεράτος παλιός συναγωνιστής της Λούλας Λογαράς, έφερε στο νου του τη συντρόφισσα στα πρώτα χρόνια του αγώνα εκεί στο νησί τους τη Ζάκυνθο. Τα λόγια του λιτά: "Ησουν μια ανθοδέσμη, που χάρισες το άρωμα της αγωνιστικότητας και της αγάπης σου, παρακαταθήκη για όλους τους συναγωνιστές σου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ