Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
"Τρία τα φαβορί"

Ο Πεσκάντε υποστηρίζει πως Ρώμη, Αθήνα και Στοκχόλμη έχουν τον πρώτο λόγο για την ανάληψη των αγώνων

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ο Ιταλός πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Μάριο Πεσκάντε, ο οποίος επέστρεψε από την πόλη Γουίνιπενγκ του Καναδά, όπου πραγματοποιήθηκε η 34η Παναμερικανική Αθλητική Σύνοδος (PASO) με την ευκαιρία των Παναμερικανικών Αγώνων, που θα γίνουν στην πόλη αυτή το 1999.

Στην καναδική μεγαλούπολη βρέθηκαν αντιπροσωπείες και από τις πέντε πόλεις, που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (Αθήνα, Ρώμη, Στοκχόλμη, Μπουένος Αϊρες και Κέιπ Τάουν), οι οποίες παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους στην τελευταία κοινή εμφάνισή τους πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 5ης Σεπτέμβρη, οπότε στη Λοζάνη τα μέλη της ΔΟΕ θα επιλέξουν την πόλη που θα διοργανώσει τους Αγώνες το 2004.

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι μία υπόθεση για τρεις", τόνισε ξεκινώντας τις δηλώσεις του στους Ιταλούς δημοσιογράφους ο Μ. Πεσκάντε, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες της Αθήνας, της Ρώμης και της Στοκχόλμης και πρόσθεσε: "Σε ό,τι αφορά στη Ρώμη, πρέπει να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει απαραίτητα το προβάδισμα. Πρέπει να παίξουμε τα χαρτιά μας με μεγάλη προσοχή, γεγονός που περιλαμβάνει και την ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας προς τα μέλη της ΔΟΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ