Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γαλαξίας αστέρων στο συνέδριο της ΙΑΑΦ

Πολλοί κορυφαίοι αθλητές θα δώσουν το "παρών". Θα συζητηθεί μείωση ποινών για το ντόπινγκ

Στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 41ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, που συμπίπτει παράλληλα και με το γιορτασμό της 85ης επετείου από την ίδρυση της ΙΑΑΦ.

Σημαντικές προσωπικότητες από το διεθνή χώρο, αλλά και θρύλοι του στίβου θα παραβρεθούν στο συνέδριο.

Εναρκτήριες ομιλίες θα γίνουν από τον πρόεδρο της ΙΑΑΦ Δρ. Πρίμο Νεμπιόλο, τον υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέα Φούρα και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή.

Τις διεργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 404 εκπρόσωποι από 202 ομοσπονδίες - μέλη της ΙΑΑΦ.

Παράλληλα έχουν προσκληθεί πολλά μεγάλα ονόματα του παρελθόντος στο χώρο του κλασικού αθλητισμού, όπως ο Ουκρανός Ολυμπιονίκης του 1972 στα 100μ και 200μ Βαλερί Μπορζόφ, ο Ολυμπιονίκης των 400μ και 200μ το 1976 Κουβανός Αλμπέρτο Χουανταρένα, ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στο μήκος Ρώσος Ιγκόρ Τερ Οβανέσιαν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 20χιλ βάδην το 1987 και το 1991 Ιταλός Μαουρίτσιο Νταμιλάνο.

Μείωση ποινών για το ντόπινγκ

Στο συνέδριο θα συζητηθεί για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια η μείωση της ποινής για ντοπάρισμα από 4 σε 2 χρόνια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτή τη φορά θα περάσει η πρόταση της ΙΑΑΦ. Στο πρόσφατο παρελθόν στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 1993 στη Στουτγκάρδη, αλλά και το 1995 στο Γκέτεμποργκ όπου είχε ξανασυζητηθεί το θέμα δεν είχε περάσει, κυρίως λόγω της σθεναρής αντίστασης της βρετανικής πλευράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ