Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
  • "Λόρδοι"... παρατσούκλι και πράμα αποδείχτηκαν στο Βύρωνα οι παίχτες του Αθηναϊκού. Κατάφεραν να ξεπεράσουν την αντίσταση της αξιόμαχης Βέροιας, που προηγήθηκε δύο φορές, κέρδισαν με 5-2 και τώρα θα ταξιδέψουν ήσυχοι για τον επαναληπτικό.

Στο 13 ο διαιτητής με αρκετή καθυστέρηση ακύρωσε γκολ των γηπεδούχων ως οφ σάιντ και στο 27 ο Κακανούλιας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Εξι λεπτά αργότερα ο Σπίνουλας ισοφάρισε.

Ομως πριν οι γηπεδούχοι πουν "δόξα τω Θεώ" αναγκάστηκαν να επαναλάβουν το "βοήθα Παναγιά μου", αφού στο 35 ο Μητρόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Μοιραίος παίχτης της Βέροιας ήταν ο Σαμλίδης αφού στο 38 με αυτογκόλ διαμόρφωσε το 2-2, ενώ δύο λεπτά πριν τη λήξη του α μέρους αποβλήθηκε με 2η κίτρινη. Αυτά μαζί με αλλεπάλληλα αμυντικά λάθηέδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φτάσουν στο 5-2 (45 Κόλτζος, 48 Βελής, 79 Τασιόπουλος πεν. ).

  • Ο Απόλλωνας κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 2-1 και η ρεβάνς της Ριζούπολης απέκτησε τυπικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με μακρινό απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Γιοβάνοβιτς (39) και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 54 με τον Κόλα.

Τα δοκάρια σταμάτησαν τρεις φορές (στην ίδια φάση) τους φιλοξενούμενους και μια τους γηπεδούχους. Τελικά τη νίκη εξασφάλισε ο Απόλλωνας δύο λεπτά πριν το τέλος με τον Νικολαϊδη.

  • Με... ποντιακό ανέκδοτο μοιάζει η νίκη της Ξάνθης επί της Καλαμαριάς. Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν "σκούρα" με τη μαχητικότατη ομάδα των Ποντίων και χρειάστηκαν 95 λεπτά για να πάρουν τη νίκη. Αφού δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, το 1-0 έγινε στο 88 από τον Καραγεωργίου με πέναλτι. Τα τέρματα διπλασίασε ο νεοαποκτηθείς Τσέχος Νέτσας.

Ο,τι δεν κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο τα Τρίκαλα, να παραβιάσουν δηλαδή την εστία του Ιάλυσου, το πέτυχαν δύο φορές στην επανάληψη. Ο Καρασαββίδης πήρε προσωπικά το θέμα και "λύτρωσε" τους γηπεδούχους στο 49 και το 53 (πεν. ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ