Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Αρνείται τις κατηγορίες ο Γιόζεφ Ολέσκι

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. -

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Γιόζεφ Ολέσκι αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες εναντίον του που τον φέρουν σαν πληροφοριοδότη ξένης μυστικής υπηρεσίας τη δεκαετία του 1980, την ίδια μέρα που δύο μεγάλες πολωνικές εφημερίδες τον καλούν να παραιτηθεί.

Ο Ολέσκι δήλωσε ότι θα πάρει λίγες μέρες άδεια, αρχίζοντας από τη Δευτέρα(χτες), αλλά, πρόσθεσε ότι, δε βλέπει το λόγο να παραιτηθεί από το πόστο που κατέχει από τον Μάρτη.

"Είμαι ήρεμος... επειδή ξέρω ποια είναι η αλήθεια", τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο και πρόσθεσε ότι "ο Θεός και η ιστορία θα με κρίνουν".

Οι εφημερίδες "Ρετζποσπολίτα" και η "Γκαζέτα Βιμπόρτζα" κάλεσαν το Σάββατο στις πρώτες σελίδες τους τον Ολέσκι να παραιτηθεί ή να πάρει άδεια, ώσπου να αρθούν οι κατηγορίες εναντίον του για κατασκοπία υπέρ της Μόσχας.Η "Ρετζποσπολίτα" είχε πρωτοσέλιδο τίτλο το Σάββατο "ο πρωθυπουργός Γιόζεφ Ολέσκι πρέπει να φύγει". Η εφημερίδα γράφει ότι ο Ολέσκι πρέπει να επιστρέψει την αμερόληπτη εξέταση των κατηγοριών, των οποίων "η σοβαρότητα είναι αναντίρρητη". Ωστόσο, συνεχίζει η εφημερίδα, ο Ολέσκι καθαίρεσε τον υφυπουργό Εσωτερικών, Χένρικ Γιάσικ, που αποδεδειγμένα είναι από τους καλύτερους στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών και αυτό το μέτρο μοιάζει με "προσωπική εκδίκηση".

Από τη μεριά του, ο διευθυντής της "Γκαζέτα Βιμπόρτζα", Ανταμ Μίχνικ αναφέρει ότι "θέλει να πιστεύει στην αθωότητα" του Πολωνού πρωθυπουργού και ακριβώς γι' αυτό τον καλεί να απομακρυνθεί από το αξίωμά του, ώσπου να αρθούν οι κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ