Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Βάζουν μπροστά τις απολύσεις

Από σήμερα αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση ή "οικειοθελή αποχώρηση". Στην επιχείρηση ανήκει ο τελευταίος λόγος για το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν...

Την υλοποίηση των ομαδικών απολύσεων και του νομοσχεδίου --έκτρωμα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθεί η κυβέρνηση. Με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της εταιρίας, Ι. Κολλινιάτη,που κυκλοφόρησε χτες στους εργαζόμενους, ξεκινούν επίσημα από σήμερα οι διαδικασίες απομάκρυνσης 600 εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι εργαζόμενοι που θέλουν να περιληφθούν στις ρυθμίσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση ή "οικειοθελή αποχώρηση", μπορούν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις από σήμερα και μέχρι τις 28 Γενάρη, ενώ οι αιτήσεις μετάταξης θα παραλαμβάνονται από τις 31 Μάρτη και ως τις 30 Απρίλη. Οσον αφορά στη ρύθμιση περί πρόωρης συνταξιοδότησης, μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής όσοι εργαζόμενοι διαθέτουν τουλάχιστον 4.500 ένσημα και είναι 54 χρονών και άνω. Μάλιστα στη ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν, αλλά θα συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις αργότερα, πάντα μέσα στο '96.

Την τελική απόφαση, ωστόσο, για το ποιοι θα "αποχωρήσουν" έχει η διοίκηση της εταιρίας, αφού - όπως αναφέρεται - "η επιλογή τους γίνεται από την εταιρία με κριτήρια μεταξύ άλλων τις ανάγκες της και την ορθολογική διάρθρωση του προσωπικού που θα παραμείνει".

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στις ρυθμίσεις αυτές (πρόωρη συνταξιοδότηση, "οικειοθελή" αποχώρηση, μετάταξη) δε συμπεριλαμβάνονται όσοι συμπληρώνουν κανονικά τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης. Δημιουργούνται έτσι εύλογα ερωτηματικά για το αν αυτοί που θα πάρουν κανονικά σύνταξη, περιλαμβάνονται στην κατά 600 άτομα μείωση προσωπικού που απαιτεί ο νόμος. Σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένο ότι - σύμφωνα με εκτιμήσεις - θα συνταξιοδοτηθούν άμεσα περίπου 350 εργαζόμενοι, τότε ουσιαστικά έχουμε μείωση του προσωπικού κατά 950 άτομα σε πρώτη φάση και με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει και για τη λειτουργία του Ναυπηγείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ