Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Προς "επικίνδυνες" απολύσεις

Την απόλυση τουλάχιστον 15 εργαζομένων, από τους 66 που συνολικά απασχολούνται στο τμήμα παραγωγής, σχεδιάζει η επιχείρηση "Εταιρία Πετρελαίων Β. Αιγαίου ΕΠΕ",όπως ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στο σωματείο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκέμβρη.

Από το '85 που ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης, στο τμήμα παραγωγής απασχολούνταν 66 άτομα, κατανεμημένα σε 5 βάρδιες των 12 ατόμων η κάθε μία και έναν εργοδηγό, ενώ υπήρχε ένας εργοδηγός εφεδρικός για όλες. Με το πρόσχημα του περιορισμού των εργασιών, λόγω μείωσης παραγωγής, η εταιρία - όπως ανακοίνωσε στο σωματείο - επιδιώκει να περιορίσει τον αριθμό του προσωπικού, σε λιγότερο από 10 άτομα σε κάθε βάρδια.

Το Σωματείο Εργαζομένων NAPC, "Ο Πρίνος",σε εξώδικο που απέστειλε στην εταιρία και που κοινοποιείται στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο υπουργείο Βιομηχανίας, διαμαρτύρεται για την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να την αποδεχτεί. Η επιχειρούμενη - όπως σημειώνει - μονομερής τροποποίηση των εργασιακών όρων, θα έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, αλλά και γενικότερα για την περιοχή και το περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ