Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους

Ο γγ της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, καταγγέλλει την αδιαλλαξία των βιομηχάνων

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τους εργοδότες, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, σημειώνει:

"Για την αδιαλλαξία των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων δεν τρέφουμε αυταπάτες. Θέλουν ακόμα περισσότερα κέρδη για τους εαυτούς τους και ακόμα περισσότερη φτώχεια για τους εργατοϋπάλληλους.

Η προκλητικότητά τους όμως ξεπερνά κάθε όριο όταν μεθοδεύουν "αυξήσεις" 6 - 7% στο σημερινό απαράδεκτο μεικτό μεροκάματο των 5.338 δραχμών! Ζητούν να διαμορφωθεί στις 5.700 περίπου μεικτά και 4.750 δραχμές καθαρά! Ντροπή! Ας ζήσουν οι ίδιοι με τέτοια ποσά αν μπορούν. Ελεος!

Απορρίπτουν επίσης το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα για 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών, επειδή έτσι, με βάση την προσφορά και ζήτηση εξασφαλίζουν τη φτηνή αγορά της εργατικής δύναμης. Την όποια συζήτηση τη συσχετίζουν με την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Η προκλητικότητα αυτή δείχνει τον αδηφάγο αλλά και τον αναχρονιστικό χαρακτήρα των βιομηχάνων. Αναδεικνύει παράλληλα τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δίνουν φτερά στο κεφάλαιο με τις επιλογές τους και υποχρεώνουν το λαό μας στην εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα όμως, έρχονται στην πρώτη γραμμή και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που με τη συναίνεση, την ταξική συνεργασία, την υποταγή στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και τους δήθεν κοινωνικούς διαλόγους ενισχύει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

Καλούμε την εργατική τάξη να πάρει τώρα η ίδια το λόγο μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα συντονιστικά, τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα. Να οργανώσει την αντίσταση και τις διεκδικήσεις της για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ