Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μεγάλους και μικρούς

"Οι μικρές τραγωδίες" του Αλεξάντρ Πούσκιν είναι το τρίτο έργο που παρουσιάζεται φέτος στον Εξώστη του θεάτρου "Αμόρε" και ανεβαίνει την ερχόμενη Τρίτη. Η μετάφραση είναι του Λεωνίδα Καρατζά,η σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού,τα σκηνικά - κοστούμια του Αγγελου Αγγελή και η μουσική του Λευτέρη Γρηγορίου.Οι αριστουργηματικές τραγωδίες του Πούσκιν,του μεγάλου ποιητή της Ρωσίας, που είναι και οι μικρότερες που έχουν γραφτεί ποτέ, είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός ποίησης και δράσης και ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τέσσερις ποιητές ρίχνονται σε ένα γλέντι για να σταματήσουν το χρόνο και, χωρίς να το καταλάβουν, μπλέκονται σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου. Στον "Πέτρινο καλεσμένο" θα ξαναζήσουν τον πιο απελπισμένο έρωτα, στο "Μότσαρτ και Σαλιέρι" την πιο βαθιά φιλία, στο "Γλέντι στον καιρό της πανούκλας" τα σκοτεινότερα πάθη, ώσπου θα 'ρθει η στιγμή να νικήσουν αλλά και να νικηθούν από το θάνατο.

  • Την επίσημη πρεμιέρα του δίνει, σήμερα, το θέατρο "Περιθώριο" του Σάββα Αξιώτη,στο θέατρο Καισαριανής,με το έργο του Ζαν Πολ Σαρτρ "Κεκλεισμένων των θυρών".Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καισαριανής. Το έργο αποκαλύπτει - όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Σάββας Αξιώτης - "ένα παιχνίδι τεσσάρων προσώπων, όπου οι ήρωες κινούνται μεταξύ ζωής και θανάτου, κόλασης και πραγματικότητας. Αναδύεται ο άνθρωπος που ζητάει διέξοδο και σκοπό στη ζωή του. Δεν αποκαλύπτεται μόνο η φιλοσοφία του σπουδαίου Γάλλου στοχαστή πάνω στο υπαρξιακό πρόβλημα, αλλά αγγίζει τη μεταφυσική. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Αφροδίτης Κουτσουδάκη και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.Παίζουν: Σάββας Αξιώτης, Ελένη Βουτυρά, Χριστίνα Καστανά και Ευτύχης Γναφάκης.
Παιδική σκηνή "Προαστίων"

"Θέατρο Προαστίων" ονομάζεται το καινούριο θέατρο, που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις θεατρικές ανάγκες των κατοίκων των βορείων προαστίων και κυρίως των μικρών φίλων του θεάτρου. Είναι η πρώτη παιδική που λειτουργεί στην περιοχή και στεγάζεται στον κινηματογράφο "Ιντεάλ" (Κηφισίας 215, τηλ. 6129.169, 3637.026). Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση να ξεκινήσει τη λειτουργία του το "Θέατρο Προαστίων" έπαιξε ο ενθουσιασμός γνωστών ανθρώπων της μουσικής και των γραμμάτων να συνεργαστούν στο στήσιμο της πρώτης παράστασης, με το έργο του Πέτρου Μάρκαρη "Ηλιος, Ηλιος και Βροχή",από το γνωστό βιβλίο της Ζωής Βαλάση.Πρόκειται για ιστορίες της παράδοσης μας, που προσφέρουν στα παιδιά το άρωμα της Ελλάδας. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χριστίνας Αυλιανού,μουσική Κυριάκου Σφέτσα,σκηνικά - κοστούμια Ολυμπίας Μπασκλαβάνη και χορογραφίες Δημήτρη Καμινάρη.Οι στίχοι είναι του Μιχάλη Γκανά.Παίζουν: Κατερίνα Εμμανουήλ, Στέλλα Μπονάτσου, Σωτήρης Σκάντζικας, Κωνσταντίνα Χαραλαμποπούλου και Νίκη Χρονοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ