Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραφροσύνη...

Ημέρα "Παραφροσύνης", αφού η μόνη ταινία που ξεχωρίζει είναι η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η "Παραφροσύνη" ανήκει στις πρώτες κινηματογραφικές δουλιές του σκηνοθέτη και είναι μια καλοφτιαγμένη ταινία τρόμου με γοτθική ατμόσφαιρα. Οι κάτοικοι ενός ιρλανδικού κάστρου ζουν ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτουν ότι ένας πρώην εγκληματίας και δολοφόνος έχει εισβάλλει στη ζωή τους. Πρωταγωνιστούν οι Πάτρικ Μακ Γκι, Ουίλιαμ Κάμπελ και Λουάνα Αντερς. (SEVEN X 00.30)

Από το SEVEN X και πάλι στις 22.00 η "Δεύτερη φύση", του Τζιν Νεγκουλέσκο. Η ταινία είναι βασισμένη στη νουβέλα του Ερνεστ Χέμινγουέι "Ο Γέρος μου". Η ιστορία ενός τζόκεϊ και του γιου του, που είναι στενά συνδεδεμένοι. Η σχέση του, όμως, διαταράσσεται όταν ο γιος ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του δεν είναι μόνο απατεώνας, αλλά και απάνθρωπος. Πρωταγωνιστούν οι Τζον Γκάρφιλντ, Μισελίν Πρελ και Λούθερ Αντλερ.

Από την ΕΤ-1 στις 22.15 "Φονικό μέταλλο" του Ρίτσαρντ Στάνλεϊ.

Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που θα μας πάει μακριά. Στο μέλλον. Θα δούμε να κατασκευάζεται ένας τέλειος στρατιώτης. Είναι ο "Μαρκ 13", ένα άτρωτο ρομπότ προγραμματισμένο να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Είναι φτιαγμένο κατ' εικόνα του ίδιου του δημιουργού του.... Οταν από κυβερνητικό λάθος καταστρέφεται, τα υπολείμματά του θα βρεθούν στο σπίτι μιας γλύπτριας, που θέλει να τα χρησιμοποιήσει σε μια από τις κατασκευές της. Τότε το δολοφονικό ρομπότ αφυπνίζεται, ανασυντάσσεται και ανασυγκροτείται...

Από το MEGA στις 23.40 "Ο φακός σημαδεύει το δολοφόνο" του Φρανκ Πίρσον. Πρόκειται για μια δραματική αστυνομική ταινία, που αφηγείται την ενδιαφέρουσα περιπέτεια ενός φωτογράφου. Ας πούμε καλύτερα δυο λόγια για την υπόθεση. Ενας διάσημος φωτορεπόρτερ, ο Πολ Μόρις, καλείται να "συλλάβει" με το φακό του τις τελευταίες μέρες ενός θανατοποινίτη. Με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου, ο φωτορεπόρτερ διαπιστώνει ότι στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολλά κενά. Τόσα κενά που οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο δολοφόνος είναι άλλος. Ετσι, αποφασίζει μόνος του να βρει την άκρη πριν ο "πελάτης" του οδηγηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα.

Από την ΕΤ-3 στις 02.00 "Κλέφτης καρδιών" του Μιουράι Μιντζ.

Μια έξυπνη ταινία μυστηρίου, που μας μιλά για μια σειρά από παράξενες δολοφονίες που προβληματίζουν την Αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο. Το μόνο κοινό σημείο όλων των θυμάτων είναι ότι τους έχει αφαιρεθεί, από τον δολοφόνο φυσικά, η καρδιά. Η "επέμβαση" δείχνει καθαρά ότι είναι δουλιά ειδικού, δηλαδή καρδιοχειρουργού. Μόνον ένας ειδικός καρδιοχειρουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει με τόση δεξιοτεχνία το μαχαίρι. Το καθήκον για τον ιδιόρρυθμο αστυνόμο Χίγκινς, τον προϊστάμενο του τμήματος ανθρωποκτονιών, τον καλεί να ανακαλύψει τον επιστήμονα δολοφόνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «μάρτυρας» του Χίτσκοκ (2000-08-08 00:00:00.0)
ΤΕΤΑΡΤΗ Προγραμμα TV (1999-12-29 00:00:00.0)
Με φόντο το Παρίσι (1998-07-04 00:00:00.0)
Ανθρωποι και υπολογιστές (1997-10-23 00:00:00.0)
Μακριά από το αγριεμένο πλήθος (1996-10-04 00:00:00.0)
Μαλ και Λισιέν (1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ