Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΙ - ΤΕΙ
Υποχρεωμένα να ενημερώνουν τους γονείς

Οι γονείς δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις ως προς τη μέριμνα των παιδιών τους, αλλά έχουν και το δικαίωμα της πληροφόρησης για την πορεία των σπουδών των παιδιών τους.

Αυτό τονίζεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας και η οποία στάλθηκε προς όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με αυτή, ο υπουργός ζητά από τις Γραμματείες των Σχολών και των τμημάτων να δίνουν πληροφορίες στους γονείς των φοιτητών για την πορεία των σπουδών των παιδιών τους, που φοιτούν στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι επανειλημμένες φορές γονείς φοιτητών έχουν εκφράσει τα παράπονά τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, επειδή οι Γραμματείες ορισμένων τμημάτων αρνούνται να τους πληροφορήσουν, έστω και προφορικά, για την πρόοδο των παιδιών τους. Ετσι, ο υπουργός Παιδείας με την εγκύκλιό του ζητά από τα ΑΕΙ όλης της χώρας να δώσουν οδηγίες προς τις Γραμματείες τους, ώστε όταν παρουσιάζεται αυτοπροσώπως ο γονιός να μπορεί να πληροφορείται γενικά για τις σπουδές του παιδιού του και ειδικότερα αν έχει κάνει ανανέωση της εγγραφής, σε ποιο εξάμηνο βρίσκεται και εάν συμμετέχει στις τμηματικές εξετάσεις τους τελευταίου ακαδημαϊκού έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ