Κυριακή 14 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Οικονομική αναβάθμιση ζητούν οι μηχανικοί

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την οικονομική εξαθλίωση και τη διοικητική υποβάθμισή τους, εκφράζουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους αρμοδίους του υπουργείου Παιδείας, στην οποία ζητούν την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους.

"Ενώ επανειλημμένα έχει αναγνωριστεί προφορικά από τους εκάστοτε υπευθύνους της πολιτείας και της διοίκησης του ΟΣΚ ο ρόλος και ο χαρακτήρας των υπηρεσιών που προσφέρουμε, η πραγματικότητα από πλευράς των αποδοχών μας είναι οδυνηρή και απαράδεκτη. Ο θλιβερός μέσος όρος ακαθάριστων μηνιαίων αποδοχών της τάξεως των διακοσίων χιλιάδων, μας κατατάσσει αναμφισβήτητα στους πλέον κακοπληρωμένους μηχανικούς της ελληνικής και πολύ περισσότερο της ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης. Ενώ φέρουμε το κύριο και ουσιαστικό βάρος του έργου του ΟΣΚ, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι σχέσεις των μισθών μας με άλλους κλάδους είναι αντιστρόφως ανάλογες των ευθυνών και του έργου τους", τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας τους.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι εκτός από τη μισθολογική τους εξαθλίωση, και το ασφαλιστικό τους αντιμετωπίζει προβλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν το ελάχιστο εφ' άπαξ, τις συντάξεις πείνας και τις υπερβολικά μεγάλες εξαγορές, που σε συνδυασμό με υπέρογκες αυξήσεις, έχουν ως αποτέλεσμα να υφίστανται μειώσεις στις αποδοχές τους.

Για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων και την ουσιαστική και δυναμική διεκδίκηση των κλαδικών τους αιτημάτων, οι διπλωματούχοι μηχανικοί του ΟΣΚ αποφάσισαν τη δημιουργία συνδικαλιστικού οργάνου. Τέλος, δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν σε ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο με τους αρμοδίους για την επίλυση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ