Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Η γλώσσα των όπλων

ΜΟΣΧΑ.-

Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν 28 ακόμα ομήρους και επιταχύνουν τις επιχειρήσεις τους για να καταλάβουν την κοινότητα Περβομάισκαγια. Η τύχη των υπόλοιπων ομήρων παραμένει άγνωστη, άγνωστος είναι και ο αριθμός τους. Στις συγκρούσεις για την απελευθέρωση των ομήρων σκοτώθηκαν 120 Τσετσένοι αυτονομιστές, 6 Ρώσοι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν. Χτες τα ομοσπονδιακά στρατεύματα "έδιωξαν" τους Τσετσένους μαχητές από το μεγαλύτερο μέρος της Περβομάισκαγια, ο κύριος όγκος των οποίων έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο του χωριού κοντά στο σχολείο και το τζαμί, όπου και κρατούνται οι περισσότεροι όμηροι.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του "Γιάμπλοκο" ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην Κρατική Δούμα, με αφορμή τους χειρισμούς του θέματος των ομήρων που κρατούν οι Τσετσένοι.

Νέα σύλληψη ομήρων

Τσετσένοι αυτονομιστές πραγματοποίησαν χτες το πρωί επίθεση στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, πήραν ομήρους 30 εργαζόμενους του σταθμού (μόνο δυο είναι Τσετσένοι, οι υπόλοιποι Ρώσοι) και τους μετέφεραν σε άγνωστη κατεύθυνση, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Λεπτομέρειες για την τύχη αυτών των ανθρώπων δεν έχουν γίνει γνωστές.

Επίσης, σύμφωνα με Πρακτορείο Ανατόλια, μια ομάδα 20 ενόπλων Τσετσένων κατέλαβε χτες το απόγευμα τουρκικό επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι της Τραπεζούντας της Μαύρης Θάλασσας, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 120 άτομα και 45μελές πλήρωμα, είναι ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Τραπεζούντας και οι Τσετσένοι ένοπλοι απειλούν να σκοτώσουν όλους τους Ρώσους που βρίσκονται στο πλοίο. Το πλοίο είχε προορισμό το λιμάνι Σότσι της Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ