Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Νέο πραξικόπημα στη Σιέρρα Λεόνε

ΦΡΙΤΑΟΥΝ. -

Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες του Τζούλιους Μαάντα Μπίο ανέτρεψαν τη στρατιωτική κυβέρνηση του 33χρονου λοχαγού Βαλεντάιν Στράσε, έξι βδομάδες μετά τις υποσχέσεις του τελευταίου για την επιστροφή της δημοκρατίας στη Σιέρρα Λεόνε, με τη διεξαγωγή εκλογών στις 26 Φλεβάρη.

Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, που κατελήφθη από τους νέους στασιαστές, μετέδωσε ότι το πραξικόπημα ήταν αναίμακτο και ότι δόθηκαν εγγυήσεις για την ασφαλή έξοδο του ανατραπέντος Βαλεντάιν Στράσε από τη χώρα. Οι τωρινοί πραξικοπηματίες δικαιολόγησαν την πράξη τους, λέγοντας ότι με την απομάκρυνση του Στράσε επιχείρησαν να εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή πολιτικών εκλογών σ' αυτή τη δυτικοαφρικανική χώρα.

Η Σιέρρα Λεόνε έχει χαρακτηριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως μία από τις 10 πιο φτωχές χώρες του πλανήτη. Ο τελευταίος πόλεμος που μαστίζει τη χώρα ξεκίνησε το 1991, οπότε οι αντάρτες του "Επαναστατικού Ενωμένου Μετώπου" πήραν τα όπλα ανατρέποντας την τότε πολιτική κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι από τις πολεμικές συγκρούσεις των τελευταίων πέντε χρόνων έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ