Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Προβληματισμοί παρά τη σταθερότητα

Αραίωσαν οι επισκέψεις, ερήμωσε η δημοσιογραφική "τέντα"

Σταθερή κατά το προηγούμενο 24ωρο ήταν η κατάσταση της υγείας του Α. Παπανδρέου. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό δελτίο, η αναπνευστική του λειτουργία υποστηρίζεται περιοδικά από αναπνευστήρα και χτες υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση. Συνεχίζεται η εντατική φυσικοθεραπεία και κινησιοθεραπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Παπανδρέου υποβλήθηκε χτες σε δύο αξονικές τομογραφίες στο θώρακα, πριν και μετά την αιμοκάθαρση, για να εξεταστεί η ποσότητα του πλευριτικού υγρού. Η πρώτη αξονική τομογραφία έδειξε ότι επανασυσσωρεύτηκε υγρό στο αριστερό ημιθωράκιο περίπου 100 κυβικά εκατοστά επιπλέον. Αν η δεύτερη αξονική τομογραφία δείξει ότι με την αιμοκάθαρση και με τα δύο σωληνάκια που έχουν τοποθετηθεί, το υγρό αφαιρέθηκε τότε οι γιατροί θα εφαρμόσουν τη μέθοδο του Αμερικανού πνευμονολόγου Ρ. Λάιτ. Θα εκχύσουν δηλαδή σκληρυντικές ουσίες στις διόδους των πνευμόνων ώστε να μην επανασυσσωρευτεί υγρό. Το υγρό που συγκεντρώθηκε ξανά στο αριστερό ημιθωράκιο του Α. Παπανδρέου, μετά την τρίτη παρακέντηση, ανησυχεί τους γιατρούς. Ωστόσο, τονίζουν πως μετά την παρακέντηση έχει βελτιωθεί σημαντικά η αναπνοή του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Α. Παπανδρέου ήταν και χτες ήρεμος. Εξάλλου και ο γιος του και υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου εξερχόμενος του "Ωνασείου" δήλωσε πως ο πατέρας του ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ευδιάθετος. Οι επισκέψεις πολιτικών μετά την υπογραφή παραίτησής του από το πρωθυπουργικό αξίωμα έχουν λιγοστέψει. Το ίδιο βέβαια συνέβη και με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η ονομαζόμενη "τέντα" έχει στην κυριολεξία ερημώσει. Οι "ζωντανές" καλύψεις των τηλεοπτικών καναλιών, μετά δύο μήνες περίπου, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, αφού από το βράδυ της Δευτέρας το βάρος μετατοπίστηκε και η υγεία του τέως πρωθυπουργού, δε βρίσκεται πια στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Χτες επισκέφθηκαν τον Α. Παπανδρέου, ο υπουργός Τύπου και υφυπουργός Τηλ. Χυτήρης και Ν. Αθανασάκης αντίστοιχα, ο υπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης, ο υπουργός Τουρισμού Ν. Σηφουνάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής και ο διοικητής του ΟΤΕ και στενός φίλος της οικογενείας Π. Λάμπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ