Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Αδιαφορία" για το νέο πρωθυπουργό

Θα είναι μεταβατικός και υπό αίρεση, εκτιμούν στη Ρηγίλλης

Από πολύ κοντά, παρακολουθεί η ηγεσία της ΝΔ τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αισθανόμενη ικανοποίηση γιατί έχει συμβάλει στις διαδικασίες για την ...ομαλή διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να διαχωριστεί από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ προχωρεί και σε επίδειξη αδιαφορίας για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Δεν παύει, όμως, η Ρηγίλλης να ανησυχεί για την ...ενότητα και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του Μ. Εβερτ υποστηρίζουν ότι η αλλαγή κυβέρνησης δε σημαίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ και, άρα, δεν αλλάζουν πολλά πράγματα για την τακτική της ΝΔ. Ο νέος πρωθυπουργός, υποστηρίζουν, αφ' ενός θα διακατέχεται από τα στοιχεία της προσωρινότητας και της μεταβατικότητας και, από την άλλη, είναι φανερό ότι θα είναι υπό αίρεση, όπως προκύπτει και από το κείμενο παραίτησης του Α. Παπανδρέου.

Την άποψη ότι στρατηγικός στόχος της ΝΔ είναι η προσφυγή στις κάλπες και αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε πρόκειται να αλλάξει, εξέφρασε η Ντ. Μπακογιάννη,μιλώντας στον "9,84". Ο Σ. Κούβελας εκτιμά ότι ο νέος πρωθυπουργός θα είναι υπό κηδεμονία, υπό προθεσμία και υπό την απειλή της εκλογής ενός άλλου προσώπου ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας, στο "Φλας", στην ερώτηση ποιον θέλει η ΝΔ να εκλεγεί πρωθυπουργός, είπε: "Οσο πιο μακριά πάει το ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό μας χώρο αυτός που θα βγει, τόσο καλύτερα είναι για μας", εννοώντας προφανώς ότι τυχόν εκλογή κυρίως του Κ. Σημίτη, δε συμφέρει τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ