Τετάρτη 24 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ 4-0
Μικροί με μεγάλες ελπίδες

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα από το χτεσινό φιλικό της Εθνικής ομάδας ελπίδων με την αντίστοιχη του Ισραήλ που έληξε 4 - 0 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας των "μικρών" ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου οι αντίπαλοί μας είναι οι ίδιοι με της ανδρών στην προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Οι Ελληνες παίχτες παρουσίασαν μια αξιόμαχη ομάδα με κύριο χαρακτηριστικό την ομαδικότητα αλλά και την κίνηση χωρίς μπάλα. Υπήρχαν φυσικά και ατέλειες, οι οποίες όμως με δουλιά και εμπειρία διορθώνονται. Το σημαντικότερο είναι πως οι νεαροί απέδειξαν ότι διαθέτουν τα στοιχεία, με την κατάλληλη υποστήριξη, να φτάσουν ψηλά ως άτομα αλλά και ως σύνολο. Τους αξίζει δηλαδή περισσότερη εμπιστοσύνη από τα σωματεία τους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελληνες παίχτες έχασαν 2 - 3 καλές ευκαιρίες πριν ο Αντζας (38) με σουτ ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη για ένα περίπου πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, όμως ο Μαυρογενίδης σε μια αντεπίθεση, από κοντά έκανε το 2 - 0 (56).

Οι Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να ανοιχτούν και παρότι ο Γ. Κόλλιας έκανε αρκετές αλλαγές, η ομάδα δημιούργησε σωρεία ευκαιριών. Η επιπολαιότητα όμως των "μικρών" στην τελική προσπάθεια δεν τους επέτρεψε να μετατρέψουν σε γκολ παρά δύο από αυτές. Στο 60 με τον Σ. Κωνσταντινίδη και στο 83 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κατσούρη.

Στις εξέδρες του Βύρωνα βρέθηκε ο Μ. Νοβοσέλατς (παλιός παίχτης του Ολυμπιακού) προπονητής στην Ελπίδων της Κροατίας, μιας από τις αντιπάλους μας. Οπως δήλωσε του άρεσε πολύ η ελληνική ομάδα, η οποία έχει αρκετά ταλέντα. Ξεχώρισε τους Λάκη, Κιάσσο, Δέλλα, Καραγκούνη, Σ. Κωνσταντινίδη.

ΕΛΛΑΔΑ: Ελευθερόπουλος, Λάκης, Κιάσσος, Αντζας, Κουλακιώτης, Κατσούρης, Δέλλας, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης Σ., Σφακιανάκης, Μαυρογενίδης (Λυμπερόπουλος Σ., Αλεξόπουλος, Κωνσταντινίδης Π., Μπαχράμης, Λαμπριάκος, Σέγκος).

ΙΣΡΑΗΛ: Νταβίντοβιτς, Ζιτόνι, Νάχμαν, Αλμοσίνο, Μπενίσο, Σουμ, Χασάν, Σίλβα, Αρμπαμπανέλ, Κόπελ, Σιβίλια (Σένσιγκερ, Ταλ, Αμπεργκίλ, Ντέρι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ