Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Κόσμος πάει κι έρχεται

Επανεμφανίζονται Φάνης και Τάρπλεϊ. Πρεμιέρα Τούλσον. Κρίσιμο ματς για τον Μάλκοβιτς που αμφισβητείται έντονα

Δύο φίλοι από τα παλιά και ένας... πρωτάρης "κλέβουν" την παράσταση στη σημερινή 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών. Συγκεκριμένα, έχουμε την επιστροφή των... ασώτων Ρόι Τάρπλεϊ και Φάνη Χριστοδούλου, καθώς και του μορμόνου Αντι Τούλσον στην ΑΕΚ. Ας πάρουμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της αγωνιστικής:

Αύριο στην Πάτρα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον φιλόδοξο φέτος Απόλλωνα που διεκδικεί την έξοδό του στην Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι με νωπές τις δάφνες από τη μεγάλη νίκη στη Μάλαγα, αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί της συνάντησης, όπως παραδέχεται άλλωστε ο κουμπάρος του Ιωαννίδη συνάδελφός του Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο "ξανθός" θα έχει στη διάθεσή του τον Γουόλτερ Μπέρι, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει στη 10άδα και τον Νάσο Γαλακτερό που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στο ΟΑΚΑ, μέσα σε βαρύ κλίμα από την απρόσμενη ήττα από την Ορτεζ, ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη κόντρα στο Περιστέρι ώστε να αποκατασταθεί το καλό κλίμα στο τριφύλλι. Ο Μπόζνταρ Μάλκοβιτς στηρίζεται από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, όμως στην περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα τότε σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα της παραμονής του Σέρβου κόουτς. Στο στρατόπεδο του Περιστερίου ο Ντράγκαν Σάκοτα δηλώνει ότι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς είναι το μεγάλο αγκάθι για την ομάδα του.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος εκτός απροόπτου θα έχει στη σύνθεσή του τον Φάνη Χριστοδούλου. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αναμένεται να συμπεριλάβει τον "μπέμπη" στην 10άδα για τον κρίσιμο αγώνα με τον Αρη. Στο στρατόπεδο των Θεσσαλονικιών επικρατεί αισιοδοξία που πηγάζει από την εξαιρετική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών.

Το άλλο ντεμπούτο μεγάλου άσου στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό του Ρόι Τάρπλεϊ με τα χρώματα του Ηρακλή κόντρα στη Λάρισα. Ο "θηριώδης" σέντερ με τη μεγάλη κλάση του αναμένεται να δώσει στο Γηραιό δύναμη κάτω από τα καλάθια και όχι μόνο. Δυο σταρ στην ίδια... πεντάδα. Μακντάνιελς - Τάρπλεϊ. Γίναμε ΝΒΑ άραγε;

Στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ του Ζέλικο Λούκαϊτς υποδέχεται την ουραγό ομάδα των Αμπελόκηπων και λογικά θα επικρατήσει και μάλιστα άνετα.

Στα Πατήσια ο Σπόρτιγκ που εκπλήσσει τους πάντες με την έξοχη πορεία του, θα φιλοξενήσει τον Παπάγου που "καίγεται" για βαθμούς προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Αν λοιπόν ο Παπάγου "καίγεται" για τη νίκη το Ηράκλειο "τσουρουφλίζεται" για τους δύο βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς θα έχει στη σύνθεσή της τον Αντι Τούλσον, αφού σε χρόνο ρεκόρ το ΤΑΚ εξασφάλισε το επικυρωμένο δελτίο του παίκτη και έτσι θα πάρει γεύση από ελληνικό μπάσκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ