Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Γεύση από Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πρωταθλητών στη σημερινή ημερίδα στίβου. Συμμετέχουν οι Κονσταντίνοβα και Μλαντένοφ

Εικόνα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα έχει σήμερα η δεύτερη ημερίδα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με εξαίρεση τον Κώστα Κουκοδήμο που αγωνίζεται σε διεθνές μίτινγκ στη Βουδαπέστη, την Κατερίνα Θάνου που αγωνίζεται στη Γερμανία και τον Παπακώστα που είναι για προετοιμασία στη Βραζιλία, σήμερα στο ΣΕΦ θα δώσει το "παρών" η πλειοψηφία των αστεριών του ελληνικού στίβου. Πρόκειται λοιπόν για το πρώτο μεγάλο τεστ της χειμερινής περιόδου.

Το "κερασάκι στην τούρτα" θα είναι η συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του ύψους Στέφκα Κονσταντίνοβα και του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος Ιβάιλο Μλαντένοφ.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στα 60μ των ανδρών και των γυναικών, στα 200μ των ανδρών και στο μήκος των γυναικών.

Την πρώτη φετινή εμφάνισή τους θα κάνουν στο μήκος γυναικών η Νίκη Ξανθού και η Βούλα Πατουλίδου, στην πιο κλασική πλέον μονομαχία του ελληνικού στίβου.

Συνωστισμός στα 60μ των ανδρών όπως και στα 200μ. Στα 60μ. αναμένεται να πάρουν μέρος ο Τερζιάν - που τελικά δεν πήγε στο εξωτερικό - ο Γενοβέλης και ο Αλεξόπουλος. Ιδια γεύση και στα 200μ. όπου θα πάρουν μέρος ο Σμπώκος, ο Ναυπλιώτης, ο Παναγιωτόπουλος, ο Παπαδόπουλος και ο Αλεξόπουλος. Η συμμετοχή προμηνύει ρεκόρ.

Την πρώτη του εμφάνισή στα 400μ θα κάνει ο Κώστας Κεντέρης που κάνει την επανεμφάνισή του στον αγώνα μετά από πολύμηνη απουσία. Την περασμένη βδομάδα ο Κεντέρης είχε κάνει ατομικό ρεκόρ στα 60μ σε ημερίδα στη Θεσ/νίκη.

Πρώτη εμφάνιση θα κάνει και ο Σπ. Βασδέκης στο μήκος με αντίπαλο τον Μλαντένοφ, αλλά και τον Δημήτρη Χατζόπουλο.

Στα 60εμπ. θα πάρει μέρος ο Μπίσμπας και στα 800μ ο Δεληγιάννης.

Στο ύψος των γυναικών η Μπακογιάννη θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ έχοντας τον συναγωνισμό της Κονσταντίνοβα, αλλά και της συμπατριώτισσάς της Αλεξαντρόβνα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκινά στις 3.30μμ. και εκτεταμένα στιγμιότυπα θα μεταδώσει η ΕΤ-1.

Οι Βαλκανικοί

Κάθε χρόνο θα διεξάγονται οι Βαλκανικοί αγώνες στίβου με τη συμμετοχή δύο αθλητών και αθλητριών από κάθε χώρα σε κάθε αγώνισμα. Την απόφαση αυτή πήραν οι εκπρόσωποι των Βαλκανικών χωρών σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσ/νίκη. Οι αγώνες θα διαρκούν τρεις μέρες και θα περιλαμβάνουν όλα τα αγωνίσματα εκτός του Μαραθωνίου. Για τους πρώτους νικητές θα θεσπιστούν χρηματικά έπαθλα. Οι αγώνες από το 1997 μέχρι το 1999 θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα. Από έλεγχο ντόπινγκ θα περνούν 5 αθλητές και 5 αθλήτριες μετά από έλεγχο.

Στις 23 Φλεβάρη θα γίνει στην Αθήνα το Συνέδριο των Βαλκανικών χωρών και δύο μέρες αργότερα θα υπογραφεί το πρωτόκολλο ίδρυσης της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου και από τις νέες χώρες της Βαλκανικής (Μολδαβία, ΦΥΡΟΜ, Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ