Τετάρτη 31 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση - παγίδα

Τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίπλα στην ελληνική, προτείνει να υψωθεί στην Ιμια ο Αλέκος Αλαβάνος. Πρόκειται για μια κίνηση συμβολική, μεγάλης, όμως, πολιτικής σημασίας, σημειώνει στη δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του "ΣΥΝ".

Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη μεγάλη αυτή πολιτική σημασία μιας τέτοιας κίνησης και, πέρ' από τις τραγικές αυταπάτες ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να εγγυάται την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας, δεν μπορέσαμε να βρούμε.

Πάντως, μια και έκανε την πρόταση αυτή ο ευρωβουλευτής, μπορεί να μας πει τι θα κάνουμε και ποια θα είναι η πολιτική σημασία μιας ενδεχόμενης - μετά την υλοποίηση της δικής του πρότασης - κίνησης των Τούρκων, να πάνε στην Ιμια και να ξανακατεβάσουν την ελληνική σημαία, αναρτώντας και πάλι την τουρκική και αφήνοντας αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ανεμίζει ανέμελα; Βλέπετε, εκτός των άλλων, η Τουρκία έχει πλέον τελωνειακά συνδεθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και... προετοιμάζεται, εντατικά, για να γίνει πλήρες μέλος της. Μαζί με τις ολόθερμες ευχές όλων των μεγάλων κοινοτικών "εταίρων" μας, την ψήφο της ελληνικής κυβέρνησης και τη λευκή ψήφο του ετέρου ευρωβουλευτή του "ΣΥΝ", Μ. Παπαγιαννάκη.

Μήπως, ο συμβολισμός της πρότασης του Αλ. Αλαβάνου κρύβει μόνο παγίδες και ψευδαισθήσεις; Ας απαιτήσουμε, πρώτα και κατ' αρχάς, ν' ακυρωθεί ή - τουλάχιστον - ν' ανασταλεί η οποιαδήποτε παραπέρα προώθηση της Τελωνειακής Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας και μετά το ξαναβλέπουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ