Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις εργασίας στην "Ελληνική Υφαντουργία"

Η επιχείρηση γνωστοποιεί δικαστική απόφαση σε βάρος των κινητοποιήσεων, πριν αυτή ανακοινωθεί!

Τετράωρες στάσεις εργασίας καθημερινά και ανά βάρδια πραγματοποιούν από τις 4 Απρίλη οι εργαζόμενοι της "Ελληνικής Υφαντουργίας" στα Γιαννιτσά, διεκδικώντας τις αυξήσεις που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και που η επιχείρηση αρνείται να χορηγήσει, ισχυριζόμενη ότι οι μισθοί υπερβαίνουν την ΕΓΣΣΕ και ότι η ίδια παρουσιάζει ζημία.

Στο μεταξύ, η επιχείρηση προσέβαλε τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων στα δικαστήρια, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 21 Απρίλη και χτες - χωρίς η απόφαση του δικαστηρίου να έχει ανακοινωθεί - οι εκπρόσωποι της επιχείρησης κοινοποίησαν στο επιχειρησιακό σωματείο ότι το δικαστήριο έκρινε τις κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές! Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκαν, το δικαστήριο στήριξε αυτή του την απόφαση στο ότι, η γενική συνέλευση των εργαζομένων δεν είχε καθορίσει ακριβώς τη διάρκεια, το χρόνο και τις μορφές των κινητοποιήσεων! Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση είχαν εξουσιοδοτήσει το σωματείο να χειριστεί το θέμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται προβλήματα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία εδώ και δύο χρόνια επίμονα ζητάει μείωση προσωπικού! Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο είχε απολύσει δέκα εργαζόμενους, οι οποίοι μετά τη δικαίωσή τους από τα δικαστήρια και την κινητοποίηση των υπόλοιπων εργαζόμενων, επαναπροσλήφθηκαν. Ομως, παρ' όλα αυτά, "οικειοθελώς" έχουν απομακρυνθεί από την επιχείρηση το τελευταίο διάστημα 17 εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ