Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρχισε ο διωγμός των ναυτεργατών!

Ενώ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο... διάλογος για τη σύνθεση των πληρωμάτων, οι εφοπλιστές άρχισαν να διώχνουν από τα πλοία τους Ελληνες ναυτεργάτες. Πρωτοστατούν Λάτσης, Αλαφούζος, Εμπειρίκος. Με αγώνες απαντούν ναυτεργατικά σωματεία

Αρχισε ο διωγμός των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία! Οι εφοπλιστές ντε φάκτο, δηλαδή χωρίς καν να περιμένουν την αναμενόμενη επίσημη επικύρωση των προκλητικών τους αξιώσεων από την κυβέρνηση, αλλά και ξεμπροστιάζοντας το περιεχόμενο του... "διαλόγου" που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, άρχισαν να πετούν από τα πλοία τους Ελληνες ναυτεργάτες και να τους αντικαθιστούν από χαμηλόμισθους ανασφάλιστους αλλοδαπούς!Τη σημαία της εφοπλιστικής επέλασης κρατούν οι Λάτσης,Αλαφούζος και Εμπειρίκος!

Ο Λάτσης έδιωξε από το δεξαμενόπλοιό του ΠΑΡΙΣ 2 9 Ελληνες ναυτεργάτες, τους οποίους αντικατέστησε με αλλοδαπούς χαμηλόμισθους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διώξει και τους Ελληνες ναυτεργάτες που υπηρετούν στο πλοίο του ΜΑΡΙΑΝΝΑ 9!Το γεγονός κατήγγειλε χτες ηΠανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" με παρέμβασή της στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας και όπως μας δήλωσε ο γραμματέας του ναυτεργατικού σωματείου Κώστας Ζούκας,"οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα παραμείνει μέσα ένας λιπαντής από το κατώτερο πλήρωμα, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους αλλοδαπούς και στη συνέχεια θα απολυθεί και αυτός"!

Ο Εμπειρίκος,σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ανακοίνωσε στο πλήρωμα του δεξαμενόπλοιού του ΚΙΜΩΛΟΣ,το οποίο επισκευάζεται στη Ζώνη Περάματος, ότι αναμένεται τις επόμενες μέρες να αντικαταστήσει με αλλοδαπούς τους λιπαντές ή και άλλες ειδικότητες της μηχανής, τους μαγείρους, τους ηλεκτρολόγους και έναν ανθυποπλοίαρχο! Σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησε και ο Αλαφούζος προς τους ναυτεργάτες που υπηρετούν στο δεξαμενόπλοιο ΝΗΣΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,το οποίο επίσης επισκευάζεται στο Πέραμα!

Την απάντηση στην εφοπλιστική επέλαση και στον αποπροσανατολιστικό "διάλογο" δίνουν τρία ναυτεργατικά σωματεία η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,η Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών,ξεκινώντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Την ερχόμενη Τετάρτη 14 του μήνα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί έξω από τα Γραφεία Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.Την επόμενη μέρα 15 του μήνα διοργανώνουν πανναυτεργατική συγκέντρωση στη συμβολή της οδού ΙΙ Μεραρχίας με την Ακτή Μιαούλη,την οποία θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ