Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διήμερο στα "μέτρα" της κυβέρνησης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε παρέλαση κυβερνητικών στελεχών, για να εκθέσουν τις γνωστές αντεργατικές τους απόψεις πάνω στα ζητήματα, που θέτει και ο "κοινωνικός διάλογος", εξελίχθηκε το Διήμερο του Εργατικού Κέντρου, με θέμα "την εργασία στον 21ο αιώνα", που άρχισε χτες στη Θεσσαλονίκη. Το μοτίβο που κυριάρχησε ήταν ότι "θα πρέπει η αγορά εργασίας στη χώρα μας να καταστεί πιο ευέλικτη".

"Στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης των οικονομιών και σκληρότατου ανταγωνισμού, κυρίως από τις χώρες φθηνού κόστους εργασίας, που δυστυχώς είναι γύρω στη γειτονιά μας, ο κοινός σκοπός - που είναι η οικονομική επιβίωση και η ανάπτυξη - πρέπει να αποτελέσει την πυξίδα όλων των κοινωνικών ομάδων και τάξεων στο διάλογο", σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παρεμβάσεις των ομιλητών από την πλευρά της ΝΔ. Μιλώντας η εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Π. Φουντουκίδου,σημείωσε ότι "δεν μπορούμε να απορρίψουμε νέες μορφές απασχόλησης, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις διεθνείς συνθήκες, που επιβάλλουν ίσως μείωση ωρών εργασίας", προσθέτοντας ωστόσο ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Στ. Πιτσιώρλας υποστήριξε ότι δε χρειάζονται δραματικές (!) μειώσεις στα εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου η Ευρώπη να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική.

Η Εργατική Ενότητα, με ανακοίνωση της, κατήγγειλε τη διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, καταγγέλλοντας ότι η ΠΑΣΚΕ άλλαξε το περιεχόμενο της συνάντησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ