Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές σελίδες

Τη σειρά μονογραφιών των σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, συμπληρώνει το νέο βιβλίο των εκδόσεων "Αδάμ", που περιλαμβάνει το σχεδιαστικό έργο του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά.Πρόκειται για ένα καλαίσθητο βιβλίο, που εκτός από την πιστή εκτύπωση των σχεδίων, περιέχει μια κριτική ανάλυση της Μαρίας Μαραγκού,ένα ποίημα του Γιώργου Μανιώτη και ένα ποιητικό κείμενο τουΓιάννη Κοντού.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γ. Κοντός διάβασε το κείμενό του που περιέχεται στο βιβλίο, με τίτλο "Οι γραμμές και οι κλωστές του Δημήτρη Μυταρά",αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Οι μεγάλες και οι μικρές χειρονομίες του ζωγράφου, παράγουν θεατρικές καταστάσεις στις φιγούρες και παίζουν γνωστά και άγνωστα δράματα".

Ο Γ. Μανιώτης αφιέρωσε στον Δ. Μυταρά το ποίημα με τίτλο: "Οταν το μολύβι του ζωγράφου παίζει με τις σκιές και μονολογεί".

Παράλληλα, με την παρουσίαση της νέας έκδοσης, στο χώρο της γκαλερί "Αδάμ"(Ν. Βάμβα 5), εκτίθενται για 20 μέρες τα σχέδια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αλλά και νέες δημιουργίες που εκτίθενται για πρώτη φορά. Ακόμη, θα εκτίθενται και δέκα φωτογραφίες του ζωγράφου, από τη φωτογράφο Αννα Σκαρλάτου.Πρόκειται για φωτογραφίες που έχουν θέμα τα πορτρέτα του καλλιτέχνη. Οι λήψεις έγιναν στο εργαστήριο του Δ. Μυταρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ