Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επανάσταση και γονιμότητα

Επιμένουμε κινηματογραφικά. Περί ορέξεως ουδείς λόγος: Ετσι, λοιπόν, έχετε και βλέπετε...

Από την ΕΤ2 στις 22.00 θα παρουσιαστεί η ταινία του Τόνι Μπιλ "Το σπίτι των ονείρων τους".Το 1962, μια περήφανη, αξιολάτρευτη και πεισματάρα γυναίκα, μητέρα έξι παιδιών, απολύεται χωρίς λόγο από το εργοστάσιο που δουλεύει. Γυρνώντας σπίτι η Φράνσις βρίσκει ένα περιοδικό και το ξεφυλλίζει αφηρημένα, για να διασκορπίσει τη θλίψη της. Ξαφνικά η φωτογραφία ενός ιδανικού σπιτιού αιχμαλωτίζει το βλέμμα της και κυριεύει τη σκέψη της. Το σπίτι τής γίνεται έμμονη ιδέα. Παρατάει τα πάντα και λέει ένα οριστικό "αντίο" στο Λος Αντζελες. Φορτώνει τα παιδιά της στο αυτοκίνητο και φεύγει για την περιοχή του Αϊντάχο, για να αρχίσουν μια καινούρια ζωή, μια ζωή στην οποία η Φράνσις αφιέρωσε όλο της το "είναι". Με την εξαιρετική: Κάθι Μπέιτς.

Από την ΕΤ1 στις 23.20 "Οι επαναστάτες" του Χιού Χάντσον.

Γυρίζουμε πίσω στα 1776 και παρακολουθούμε την ιστορία ενός κυνηγού που κατεβαίνει στο ποτάμι με το γιο του για να δει τι έπιασαν οι χειμωνιάτικες παγίδες του. Εκεί θα συναντήσουν την επανάσταση εναντίον των Αγγλων. Ο νεοσχηματισμένος απελευθερωτικός στρατός των αποίκων επιτάσσει το μικρό τους πλοίο. Ο νεαρός ενθουσιάζεται από την επαναστατική διάθεση και κατατάσσεται στο στρατό. Ετσι, και ο πατέρας του δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταταγεί και εκείνος στο στρατό για να προστατεύσει το παιδί του. Με τον Αλ Πατσίνο και τον Ντόναλντ Σάδελρνατ.

Από την ΕΤ3 στη 01.00 "Η ιστορία μιας καμαριέρας" του Φόλεκρ Σλέντορφ. Στη δημοκρατία της Γκίλαντ οι περισσότερες γυναίκες είναι στείρες. Οσες είναι γόνιμες ανήκουν στο κράτος. Το κράτος τις στέλνει σε "ειδικά στρατόπεδα" όπου εκπαιδεύονται ως καμαριέρες και στη συνέχεια τις "αναλαμβάνει" κάποιος αξιωματούχος. Μια από αυτές τις γόνιμες γυναίκες, τις ημέρες που είναι σίγουρο ότι θα συλλάβει, είναι αναγκασμένη να τις περνά στο κρεβάτι του συνταγματάρχη Φρεντ. Ομως, η γυναίκα κάποτε θα επαναστατήσει με το σύστημα που επικρατεί και θα θελήσει να ορίζει μόνη της τον εαυτό της. Αυτό της δημιουργεί προβλήματα. Αλλά όχι σ' εκείνη μονάχα... Με τη Φέι Ντάναγουέι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ