Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία

"Ζητάμε να γίνει οπωσδήποτε η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ώστε οι αστυνομικοί να αποκτήσουν πλήρεις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να κατοχυρωθεί και σε αυτούς το δικαίωμα της απεργίας", τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,αναπτύσσοντας Επίκαιρη Ερώτηση για τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων. Σε άλλο σημείο ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Θα πρέπει οι αστυνομικοί να πάψουν να θεωρούνται μονίμως τα υποζύγια του συστήματος και πολλές φορές να οδηγούνται σαν μαινόμενοι ταύροι ενάντια στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται".

Ο Ν. Γκατζής αναπτύσσοντας τα αιτήματα των αστυνομικών σημείωσε ότι το κατώτατο προσωπικό αμείβεται με πενιχρούς μισθούς, οι αυξήσεις που παίρνουν είναι από μηδαμινές έως καθόλου, πρέπει να πάψουν να θεωρούνται στρατιωτικό σώμα, αλλά ιδιαίτερο ένοπλο σώμα, να εφαρμοστεί το ειδικό μισθολόγιο όπως και οι αργίες, τα πενθήμερα, οι υπερωρίες και τα νυκτερινά. Τέλος, να ενταχθούν στην ΑΔΕΔΥ.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος,προσπάθησε να πείσει ότι τα περισσότερα των αιτημάτων έχουν ικανοποιηθεί και επανέλαβε ότι σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία για τις μεταθέσεις και τις μισθολογικές προαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ