Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης, σε συνεργασία και με άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια του 19ου Δεκαημέρου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ:

Σήμερα Τρίτη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ατταλείας εκδήλωση με παράσταση Καραγκιόζη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" στις 7.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης πραγματοποιούν συνέλευση, με θέμα τις μορφές συμμετοχής τους στο Δεκαήμερο Ειρήνης και ειδικότερα την προετοιμασία της Πορείας Ειρήνης στον Αραξο.
Αύριο Τετάρτη
  • Η "Νεανική Δράση" Αμαρουσίου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. συζήτηση στα γραφεία της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, με θέμα "Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία και ο ρόλος του φιλειρηνικού κινήματος".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ., στο Τέρμα Βεϊκου (Βεϊκου και Σκύρου), εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πετραλώνων διοργανώνει στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγ. Αικατερίνης Κάτω Πετραλώνων, εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στον Κολωνό διοργανώνει στις 7 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση στα γραφεία του (Αργους 51), με θέμα "Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια - Νέα Τάξη Πραγμάτων και ΝΑΤΟική κυριαρχία".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αμαρουσίου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της (Μιλτιάδου 4) εκδήλωση, με θέμα "Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία και ο ρόλος του φιλειρηνικού κινήματος".
  • H Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας, θα πραγματοποιήσει στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Νικολάου πολιτιστική εκδήλωση, με θέμα "Ο ρόλος της γυναίκας στον αγώνα για την ειρήνη", το οποίο θα αναπτύξει η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Μαρία Πρίφτη. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.
  • Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση Ειρήνη Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα, με θέμα "Στρατιωτικές δαπάνες, γιατί; Αγορά του αιώνα, για ποιον;". Η ημερίδα θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου διοργανώνει στις 9 μ.μ. , στο Ωδείο της πόλης, παραδοσιακή βραδιά με προσκεκλημένους τους Στέλιο Μπικάκη και Νίκο Μανιά.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας πραγματοποιεί στις 7 μ.μ. εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Πέμπτη 15 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου διοργανώνει στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Ιωνίας 96, Ανω Καλαμάκι), εκδήλωση με θέμα "Βαλκάνια - Κύπρος - Αιγαίο". Θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Πλυτά.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Κόσμου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αιγάλεω και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν ενημερωτική καμπάνια - πικετοφορία για τη Μαραθώνια Πορεία. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από το τοπικό Συνδικάτο Οικοδόμων.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση και κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του Γρ. Λαμπράκη (Λ. Βουλιαγμένης, Β είσοδος Ηλιούπολης). Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία στο κέντρο της πόλης. Συνδιοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Οικοδόμων, η εφημερίδα "Κρητική Επιθεώρηση", η ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πολυκλαδικού και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".
Παρασκευή 16 Μάη
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης διοργανώνει στις 8 μ.μ., σε συνεργασία με το Δήμο, εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει ομιλία και πολιτιστικό πρόγραμμα με θεατρική παράσταση από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου, απαγγελίες και τραγούδια από το 5ο Δημοτικό Σχολείο και βράβευση μαθητών.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ν. Σμύρνης και Ταύρου καλούν τους φίλους της ειρήνης να προσέλθουν στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης στις 6.15 μ.μ.,στην Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας στις 6.30 μ.μ.,στο Δημαρχείο Μοσχάτου στις 7 μ.μ. και στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αγ. Σοφίας) στον Ταύρο στις 7.15 μ.μ. για να υποδεχτούν το Κραβάνι της Ειρήνης που θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους των παραπάνω δήμων. Το Καραβάνι της Ειρήνης θα έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, από όπου θα ξεκινήσει στις 5.15 μ.μ. και θα τερματίσει στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγ. Γεωργίου) στον Ταύρο. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας πραγματοποιεί πανεξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους και τα καταστήματα της πόλης. Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καβάλας διοργανώνει βραδιά ειρήνης, παράδοσης και πολιτισμού, όπου θα πάρουν μέρος τα συγκροτήματα του "Εργαστηρίου Λαϊκής Παράδοσης" Καβάλας με την εφταμελή ορχήστρα "Ελλήσποντος".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας διοργανώνει στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) εκδήλωση, αφιερωμένη στα 52 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ