Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
"Τους ζυγούς λύσατε"!

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, ακολουθώντας τις κυβερνητικές υποδείξεις, σταματά τον αγώνα στην πιο κρίσιμη φάση του

Στο πιο κρίσιμο σημείο για το μέλλον της ΣΟΦΤΕΞ και ενώ οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της τελευταίας βδομάδας σφραγίστηκαν από ιδιαίτερη μαζικότητα και δυναμισμό, η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), ακολουθώντας την κυβερνητική υπόδειξη τού "να χαμηλώσουν οι τόνοι", αποφάσισε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, να μην κάνει τίποτα!Ταυτόχρονα, απέρριψε τις προτάσεις για την πραγματοποίηση δυο τετράωρων στάσεων εργασίας (Τετάρτη - Παρασκευή) και συγκεντρώσεων που πρότεινε η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ.

Με το σαθρό επιχείρημα τού "να μην κουραστούν οι εργαζόμενοι" (!), ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Ιμπρης, πρότεινε να αναμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και στη συνέχεια να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ για να τις εκτιμήσει.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μάη θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών και της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ΣΟΦΤΕΞ, όπου θα εξεταστεί το νέο επιχειρηματικό σχέδιο... Σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί πλήρης χρηματοδότηση, τότε - όπως είπε η ίδια η υφυπουργός Ανάπτυξης - η εταιρία θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Το μόνο σίγουρο και στις δυο περιπτώσεις είναι οι μαζικές απολύσεις. Στο μεταξύ οι μηχανές των εργοστασίων είναι σταματημένες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ