Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" στον ψευτοδιάλογο που σαρώνει τα πάντα!

Συγκέντρωση και πικετοφορία οργανώνουν αύριο οι συνταξιούχοι. Κινητοποιήσεις οργανώνουν και άλλα συνδικάτα

Συγκέντρωση και πικετοφορία διοργανώνουν για αύριο Τετάρτη στις 10πμ στην πλατεία Κάνιγγος οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ και ΕΛΤΑ, για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κομπίνα του "κοινωνικού διαλόγου".

Με ανακοίνωσή τους, οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν τους απόμαχους της δουλιάς να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" και στην αυριανή κινητοποίηση, απαιτώντας την κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ. Συνεχίζοντας επισημαίνουν ότι "ο διάλογος που σαρώνει τα πάντα, δεν είναι διάλογος, είναι μονόλογος και εν ψυχρώ εκτέλεση των κατακτήσεων των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Ενα από τα πολλά πλήγματα που θα υποστούμε, είναι ότι από την 1/1/98, οι επικουρικές συντάξεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες του 20% των συντάξιμων αποδοχών. Το μέτρο αυτό θα θίξει το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων που παίρνουν επικουρική σύνταξη".

Στάση στο Φάρμακο

Στάση εργασίας θα κάνουν αύριο Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο από τις 11πμ μέχρι το τέλος της βάρδιας, καθώς και οι ιατρικοί επισκέπτες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2μμ.

Στις 12 το μεσημέρι αύριο, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο θα κάνουν πορεία προς τα αρμόδια υπουργεία, με κύριο αίτημα να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις για τις επικουρικές συντάξεις και να καταργηθεί ο νόμος 2084/92.

Συλλαλητήριο στην Κοζάνη

Παλλαϊκό συλλαλητήριο διοργανώνει για αύριο η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Κοζάνης,στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της Κοζάνης να πει ΟΧΙ στα κυβερνητικά αντιλαϊκά σχέδια και τον "κοινωνικό διάλογο". Οπως τονίζεται, ο Νομός Κοζάνης είναι μία από τις εφτά επιλεγόμενες περιοχές που θα εφαρμοστούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που θα τον μετατρέψουν σε "σύγχρονο στρατόπεδο ενός εξευτελιστικά αμειβόμενου εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα".

Σύσκεψη στον Πειραιά

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ,"ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Πειραιά καλούν σε σύσκεψη όλα τα εργατικά σωματεία της πόλης αύριο Τετάρτη στις 6μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΠ. Θέμα της συνάντησης, η από κοινού αγωνιστική αντιμετώπιση της αντεργατικής επέλασης που προετοιμάζει η κυβέρνηση, με "όχημα" τον διαβόητο "κοινωνικό διάλογο". - Το Συνδικάτο εργαζομένων στους κλάδους ένδυσης καταγγέλλει ότι τα 19 σημεία του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" προμηνύουν την πιο μεγάλη, την πιο σφοδρή επίθεση που έχει γνωρίσει η εργατική τάξη μέχρι τώρα. "Το συνδικάτο μας - τονίζει - καταγγέλλει αυτόν το "διάλογο" και τις επιδιώξεις του. Δε θα πέσουμε σ' αυτή την παγίδα. Δε θα νομιμοποιήσουμε αυτό το έγκλημα".

  • Δυναμικά μπαίνουν στη μάχη και τα πρωτοβάθμια σωματεία της Θεσσαλονίκης για την αποκάλυψη της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου" της κυβέρνησης. Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και πολλά σωματεία έχουν προγραμματίσει σειρά εξορμήσεων τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και περιφερειακά. Η πρώτη κεντρική εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο χώρο της Καμάρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ