Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΑΠΑΤΗ
ΜΟΝΗ ΚΙ ΕΡΗΜΗ
στον "κοινωνικό διάλογο" η ΠΑΣΚΕ

Κάτω από τη λαϊκή πίεση και τη συνεπή στάση της ΕΣΑΚ, δεν ψήφισαν τελικά χθες, υπέρ της συμμετοχής στη φιέστα και η ΔΑΚΕ και η "Αυτόνομη Παρέμβαση" του ΣΥΝ

Σε φιάσκο ολκής εξελίσσεται η, έτσι κι αλλιώς, στημένη απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", μετά τις χτεσινές εξελίξεις στην Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπου η κυβερνητική παράταξη έμεινε μόνη της να αποφασίζει τη συμμετοχή της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης στο διάλογο - τραγέλαφο, που αρχίζει αύριο!

Η επίμονη, σταθερή, αποφασιστική στάση των ταξικών δυνάμεων προκάλεσε αναταράξεις στις γραμμές των άλλων τάσεων - ακόμα και μέσα στην ΠΑΣΚΕ - με αποτέλεσμα, κατά τη χτεσινή κρίσιμη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας, να απομονωθεί η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και η θέση της για συμμετοχή, ουσιαστικά, σ' ένα "διάλογο" - προκάτ, με προγραμμένα τα θεμελιακά δικαιώματα των εργαζομένων και με προκαθορισμένη κατάληξη.

Εκτός από την ΕΣΑΚ, που διαφώνησε επί της ουσίας της επιχειρούμενης απάτης, δεν ψήφισαν τελικά υπέρ της συμμετοχής της ΓΣΕΕ στην αυριανή φιέστα η ΔΑΚΕ και η "Αυτόνομη Παρέμβαση", επικαλούμενες, από τη μεριά τους, προβλήματα θεματολογίας, διαδικασίας και φερεγγυότητας του "διαλόγου".

Στο μεταξύ, πολλά συνδικάτα "υποδέχονται" αγωνιστικά την έναρξη του "κοινωνικού διαλόγου - μαϊμού", αποκαλύπτοντας ότι στην "ατζέντα" του εμπεριέχει την πιο σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις των εργαζομένων της χώρας. Ετσι, αύριο, τέσσερις συνταξιουχικές ομοσπονδίες οργανώνουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πικετοφορία. Συλλαλητήριο γίνεται στην Κοζάνη, ενώ ενημερωτικές εξορμήσεις οργανώνουν σωματεία στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και αλλού.


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ