Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για το μετρό

Πλατιά ενημερωτική καμπάνια ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο μετρό,αντιδρώντας στα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια μεταξύ κυβέρνησης και εργολάβων, που κρατούν το έργο "βαλτωμένο" από τον περασμένο Αύγουστο. Στα πλαίσια της στάσης, θα γίνει συγκέντρωση στις 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Μπροστά στο επικίνδυνο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το έργο, το Παράρτημα Εργαζομένων στο Μετρό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να παρέμβει άμεσα για την επαναλειτουργία του έργου χωρίς πρόσθετο κόστος και καθυστερήσεις.

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, πραγματοποιούνται καθημερινά εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, ενώ συνδικαλιστές γυρίζουν, με αυτοκίνητα, τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενημερώνοντας τον Αθηναϊκό λαό για την κατάσταση που επικρατεί στο έργο. Ταυτόχρονα, προσανατολίζονται να παρέμβουν στα κόμματα, στο Δήμο Αθήνας και τους όμορους δήμους, ενημερώνοντας και ζητώντας να πάρουν θέση στο πρόβλημα.

Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξίας "Ολυμπιακό Μετρό" για την εξεύρεση τεχνικών λύσεων, το μόνο που έχουν αποφέρει είναι η περικοπή του τμήματος Σύνταγμα - Κεραμεικός και οι 500 απολύσεις από το σύνολο των εργασιών. Οι μετροπόντικες εξακολουθούν να είναι "κολλημένοι", έκλεισε και το εργοτάξιο στο Μοναστηράκι, ενώ οι εργολάβοι εκβιάζοντας για νέα πανωπροίκια και τροφοδοτούμενοι από τη στάση ανοχής της κυβέρνησης, απειλούν τώρα με ολικό σταμάτημα των εργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ