Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Επιστροφή στην ΟΥΝΕΣΚΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-

Την πρόθεση της Βρετανίας να επιστρέψει στην ΟΥΝΕΣΚΟ, την οργάνωση του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για τα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και επιστημονικά ζητήματα, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ.

Ο Βρετανός υπουργός έκανε την ανακοίνωση αυτή στην αρχή της παρέμβασής του στους ομολόγους του της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης στο Παρίσι.

Πάντως, η απόφαση της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα, στη διάρκεια ομιλίας της βασίλισσας, και η συμμετοχή του Λονδίνου στην ΟΥΝΕΣΚΟ θα ισχύει από τον Αύγουστο, διευκρινίστηκε από βρετανική διπλωματική πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι το 1986, ένα χρόνο μετά τις ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σιγκαπούρη αποχώρησαν από την ΟΥΝΕΣΚΟ για να διαμαρτυρηθούν, όπως είχαν δηλώσει, για την... υπερβολική πολιτικοποίηση της οργάνωσης και την κακοδιαχείριση των οικονομικών της.

Ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΕΣΚΟ, Τομ Φόρστενζερ, δήλωσε πως η οργάνωση ήταν "ικανοποιημένη για την απόφαση της Βρετανίας να επιστρέψει και ελπίζουμε πως τη θέση αυτή θα την ακολουθήσουν και άλλα πρώην μέλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ