Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
KKE
Αλληλεγγύη στον κονγκολέζικο λαό

Ο Στρατής Κόρακας, βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Δημοκρατικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση του Κονγκό - Ζαϊρ, αποτελούμενη από τους Φλοράντε Μποχαμπούα, Μισέλ Κανάμα και Μουκέντι Ουσαμπούι, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα του εξεγερμένου λαού του Κονγκό.

Οι αντιπρόσωποι της Συμμαχίας περιέγραψαν, πέρα από τις στρατιωτικές εξελίξεις και τη νικηφόρα έκβαση των μαχών, τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πληθυσμοί των απελευθερωμένων περιοχών. Αναφέρθηκαν στις τεράστιες άμεσες ανάγκες σε φάρμακα και ιατρικό υλικό, των κατοίκων των απελευθερωμένων ζωνών και τέλος, ζήτησαν την έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού, σ' αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο.

Ο Στρατής Κόρακας, εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του εργαζόμενου κονγκολέζικου λαού και πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα βοήθειας και αναγνώρισης των δικαιωμάτων του λαού του Κονγκό στους διάφορους διεθνείς Οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ